Gizlilik politikasi ve kişisel verilere ilişkin bilgilendirme belgesi

 

1 Haziran 2019 itibarıyla geçerlidir

 

  1. Gizlilik Politikası/Bilgilendirmesi ne anlama gelir?
  2. adidas Veri Sorumluları kimlerdir?
  3. adidas hangi Kişisel Verileri toplar ve kullanır (Kişisel Veri Kategorileri)?
  4. adidas Kişisel Verilerinizle ne yapar, neden (Amaç, İşleme, Hukuki Sebep)?
  5. Kişisel Verilerinizi Türkiye dışına aktardığımızda adidas ne yapar?
  6. Kişisel Verilerinizi nasıl güvende tutarız?
  7. Haklarınız nelerdir ve haklarınızı nasıl kullanırsınız?
  8. Sorular, Şikayetler ve Destek - Kiminle, nasıl iletişime geçebilirsiniz?
  9. Güncellemeler ve Güncelleme Bildirimleri
  10. adidas Veri Alıcıları

1. Bu Gizlilik Politikası ne anlama gelir?

Bu Gizlilik Politikası/Bilgilendirme Mektubu, www.adidas.com.tr'ye göz attığınızda ve adidas uygulaması dahil farklı platformlarımız, portallarımız ve uygulamalarımızla Kişisel Veri kullanarak etkileşime geçtiğinizde doğrudan ya da dolaylı olarak tanınabileceğiniz bilgileri (“Kişisel Veri”) nasıl topladığımızı ve işlediğimizi anlatır. 

Bu Gizlilik Politikası şunlar hakkında bilgi verir:

  1. adidas Veri Sorumlularıi;
  2. Veri Koruma Görevlisi;
  3. kullandığımız farklı Kişisel Veri türleri (“Kişisel Veri Kategorileri”)
  4. Kişisel Verilerinizi neden ve nasıl kullanıyoruz (“Amaç”; “İşleme”; “Hukuki Sebep”);
  5. Kişisel Verileriniz ne kadar süre saklanır (“Saklama süresi”);
  6. Kişisel Verilerinizin kimlere aktarılabileceği (“Alıcılar”);
  7. Kişisel Verilerinizin ülke dışına aktarılması (“Uluslararası Veri Transferi”);
  8. AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (“GVKY”) ve ilgili yerel yasalar uyarınca haklarınız ve
  9. kullandığımız tüm otomatik karar alma teknolojileri ve bunların nasıl çalıştığı (gerektiğinde). 

2. adidas Veri Sorumluları kimlerdir?

Bunlar adidas'ın Kişisel Verilerinizi korumakla sorumlu ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (''Türk Veri Koruma Kanunu'') dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere Kişisel Verilerinizi hüküm altına alan yerel mevzuat ve GVKY'ya uyumlu olan Veri Sorumlularıdır. İlk olarak, Kişisel Verileriniz Türkiye Kişisel Veri Koruma Kanunu perspektifinden veri denetleyicisi rolündeki Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. ("adidas") tarafından toplanır ve toplanan kişisel veriler diğer adidas birimlerine aktarılır ve bunlar bir arada Kişisel Verilerinizin adidas Gizlilik Politikası'nda tanımlanan amaçlar için adidas tarafından nasıl kullanıldığını belirler ("Müşterek Sorumlular").

  • Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul
  • adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Almanya (”adidas AG”)
  • adidas Business Services B.V. - Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Hollanda

Şu amaçlar için:

  • adidas ürünlerinin satışı – çevrim içi ve çevrim dışı sipariş
  • Ürün araştırma ve geliştirme

Aşağıda tanımlanan yasal birimler Müşterek Sorumlular oluşturur:

  • adidas AG
  • adidas International Trading B.V. - Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Hollanda
  • Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

3. adidas hangi Kişisel Verileri toplar ve kullanır (Kişisel Veri Kategorileri)?

Bunlar sizden doğrudan ya da dolaylı olarak topladığımız Kişisel Verilerin kategorileridir:

  • Kimlik bilgileri – şunları içerir: ad [ad, soyadı, ilk harfler], Doğum Tarihi, e-posta adresi, size özel tüketici tanımlayıcı numarası (Creators Club üyelik numarası dahil), takma ad, şifre, sosyal medya tanımlayıcıları ve Facebook ya da Runtastic hesabınız üzerinden bize aktarılan bilgiler, cihazınızın parmak izi ve size atanmış hediye kartı kodları. Bu bilgileri, kimliğinizi doğrulamak için kullanırız.
  • İletişim bilgileri - şunları içerir: telefon numarası, nakliye ve fatura adresi, e-posta adresi, Messenger ID, sosyal medya tanıtıcı, daha fazla bilgi için bizimle iletişim kurarken kullandığınız diğer tüm iletişim kanalları. Bu bilgileri, aşağıda belirtilen amaçlara bağlı olarak farklı sebepler için sizinle iletişim kurmak için kullanırız.
  • Konum bilgileri - şunları içerir: ikamet ettiğiniz konum, oturum açtığınız mevcut konum [IP address], GPS konumu (bizimle paylaşmak isterseniz, örneğin mobil cihaz ayalarınız üzerinden) veya ziyaret ettiğiniz ve nerede olduğunuz hakkında bize ipucu verebilecek belirli adidas mağazası. Bu bilgileri, bulunduğunuz konumunuzda aradıklarınıza ulaşmanıza yardımcı olmak için kullanırız.
  • Beden bilgileri - şunları içerir: ayakkabı numarası, kıyafet bedeni, boy, kilo, göğüs, bel, basen, iç bacak, vücut şekli, topuk-burun ölçümü. Bu bilgileri, ürünlerin size uyacağından emin olmak için kullanırız.
  • Satın alma bilgileri - şunları içerir: ödeme bilgileri (kredi kartı numarası), ödeme riski profili (ödeme riski çözüm birimimiz tarafından sağlanır), alışveriş sepeti (sipariş ettiğiniz ürünler), gönderi detayları, nakliye ve fatura adresi, müşteri sipariş numarası, adidas satın alma geçmişi, işlem kimliği ve satın alımınıza dair diğer tüm bilgiler. Bu bilgileri, adidas siteleri ve uygulamaları veya diğer satış platformları üzerindeki siparişinizi tamamlamak için kullanırız.
  • Davranış ve Profil bilgileri- şunları içerir: alışveriş geçmişiniz, favori listesindeki ürünler, göz atma davranışı, göz atma tercihleri, alışveriş tercihleriniz, mağaza içi etkileşimler, antrenman geçmişiniz, ürün yorumları, bizimle olan sosyal medya etkileşimleriniz ve "Topluluk Bilgileri" dahil sizi bir müşteri olarak daha iyi tanımamıza yardımcı olan, elimizdeki diğer tüm bilgiler.  Bu bilgileri, sadece ilgileneceğinizi düşündüğümüz ürünler ve hizmetler içeren pazarlama iletileri gönderebilmek için, sizi bir müşteri olarak daha iyi tanımak için kullanırız.
  • Topluluk Bilgileri – şunları içerir: antrenör, takım üyesi, katılımcı ya da etkinliklerimizin tanıtıcısı olarak çeşitli adidas etkinliklerine katıldığınızda bize verdiğiniz bilgiler, ör. resimler, videolar, takma adınız, takımınız, ilgi alanları ve tercihleriniz, geri bildiriminiz, liderlik panosu, etkinlik katılımı, dahil olunan gruplar ve kayıt detayları. Bu bilgileri etkinlikleri ve toplulukları organize etmek ve bir tüketici olarak hakkınızda daha çok bilgi edinmek için kullanırız.
  • Sosyal Medya bilgileri – şunları içerir: Facebook, Instagram, Google vb. gibi çeşitli sosyal medya kanallarında bizimle etkileşiminiz üzerinden edinilen bilgiler, ör. sosyal medya tanıtıcıları gibi, herkese açık olan tüm sosyal medya bilgileri, sosyal medya etkileşimleri ve herkese açık paylaşımlar, "Beğendikleriniz" ve diğer tepkileriniz, sosyal medya bağlantılarınız, herkese açık olan fotoğraflarınız veya bizi etiketleyerek ya da "tanıtıcılar" veya "hashtag" kullanarak sosyal medya paylaşımlarımızı takip ederek bize gönderdiğiniz bilgiler. Bu bilgileri sosyal medya ağından (ör. Facebook, Snapchat, Instagram vb.) doğrudan ya da anlaşmalı olduğumuz üçüncü parti ajanslar aracılığıyla dolaylı olarak ediniriz.
  • Cihaz bilgileri – şunları içerir: Bize göz atma davranışınız veya cihaz kullanımınız hakkında fikir veren cihaz veya göz atma bilgileri. Cihaz bilgileriniz uygulamamız tarafından toplanır, göz atma bilgileriniz çerezler, etiketler ve pikseller tarafından toplanır. Bu, genelde ağ güvenliği amaçları için gereklidir. Şunları içerir ve bunlarla sınırlı değildir: IP adresi, ziyaret ettiğiniz tarih ve saat, web sitemizde ne kadar süre kaldığınız, başvuru URL'si (eğer sitemize farklı bir site veya reklam üzerinden geldiyseniz), sitemizde ziyaret ettiğiniz sayfalar, tarayıcı türü, versiyonları, işletim sistemi.
  • Etkinlik bilgileri - şunları içerir: fitness verileri (örneğin antrenman başlangıç ve bitiş saatleri, aktivite türü, spor kategorisi), sensör verileri (örneğin adım hedefi, süre, tempo mesafe, kalori, nabız, RunScore ve hız) ve fitness uygulamanız ile bağlantılı diğer bilgiler. Performans hedeflerinizi geliştirmenize yardımcı olmak, kullanıcı deneyimlerinizi iyileştirmek ve egzersiz düzeninize bağlı olarak sizin için en iyi ürünleri tespit etmek için kullanırız.
  • Haberleşme – şunları içerir: müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğinizde aramızda gerçekleşen sohbet, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bize bilgi gönderdiğiniz e-postalar, posta, e-posta, faks, arama ile bize ilettiğiniz şikayetler, geri bildirimleriniz üzerine hazırladığımız notlar, Müşteri Hizmetlerimizden size yapılan geri aramalar ve siz ve adidas personeli arasındaki diğer tüm iletişimler. Tüm Müşteri Hizmetleri çağrılarını kalite denetimi için kayıt altında tutarız.
  • Tercih bilgileri - şunları içerir: tercih edilen dil, oturum açılan konum, favori listesi ürünleri, tercih edilen nakliye adresi, göz atma tercihleri, sizinle olan iletişimlerimiz, adidas ürünleri hakkındaki yorumlarınız. Bu bilgileri sitelerimiz ve uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde ve/veya buralardan alışveriş yaptığınızda size kolaylık sağlamak için kullanırız.
  • Creators Club bilgileri – şunları içerir: Size özel Üye Tanımlayıcı (üye kimliği), üye olduğunuz tarih, mağaza kimliği (bir mağazada kaydolduysanız), kaynak kimliği, ülke, orijinal üyelik markanız, üyelik puanları, etkileşim geçmişi, ödül geçmişi, üyelere özel sunulan üyelik kuponları. Burada listelenen tüm bilgiler, Creators Club üyesi olduğunuz süre boyunca saklanır.

4. adidas Kişisel Verilerinizle ne yapar, neden (Amaç, İşleme, Hukuki Sebep)?

adidas çeşitli sebeplerle Kişisel Verilerinizi toplar ve kullanır.

Amaç

Hukuki Sebep

           I.          Site (Adidas Etki Alanı) İşleyişi ve Uygulama İşleyişi

Meşru Menfaat

         II.          Etki Alanı ve Ağ Güvenliği ve Kullanıcı Kimlik Doğrulaması

Meşru Menfaat

       III.          Tüm Adidas Platformlarına Global Erişim Bilgileri - Kullanıcı Deneyimi

Meşru Menfaat

       IV.          adidas Ürünlerinin Satışı – Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sipariş

Sözleşmenin İfası

         V.          Ödeme Dolandırıcılığı Tespiti

Sözleşmenin İfası

       VI.          Ürün Gönderimi

Sözleşmenin İfası

     VII.          Elektronik Gönderi Takibi

Rıza

   VIII.          Operasyonel İş Analitiği

Meşru Menfaat

       IX.          Müşteri Hizmetleri

Meşru Menfaat

         X.          E-posta Üzerinden Kişiselleştirilmiş Pazarlama İletileri (Bülten Aboneliği)

Rıza

       XI.          E-posta Üzerinden Kişiselleştirilmiş Pazarlama İletileri (Mevcut Sözleşme ile)

Meşru Menfaat

     XII.          Üçüncü Parti Reklam Platformları Üzerinde Hedefli İletiler

Rıza

   XIII.          Creators Club Üyelik Yönetimi - Uygun Olduğunda

Sözleşmenin İfası

   XIV.          Özel Etkinlik Kaydı

Sözleşmenin İfası

     XV.          Özel Etkinlik Kaydı

Meşru Menfaat

   XVI.          Ürün Araştırma ve Geliştirme

Meşru Menfaat

 XVII.          Hukuki Yükümlülük - Kanun Uygulayıcı ve Yasal Düzenleme Yetkilileriyle (Mahkemeler Dahil) İş Birliği

Hukuki Yükümlülük

XVIII.          Çerezler, Pikseller, Etiketler ve Benzer Teknolojiler Kullanarak Web Sitemiz Üzerinden Cihaz Bilgilerinizi Toplama ("Çerez Uyarısı")

Meşru Menfaat | Rıza

   XIX.          Sosyal Medyadan Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC) Edinme

Sözleşmenin İfası

     XX.          Anlık bildirimler (Uygulama İçi İletişim)

Meşru Menfaat

Bu bölümde açıkladıklarımız:

  1. Kişisel Verilerinize ne zaman ve neden ihtiyaç duyarız (“Amaç”)?
  2. Türk Veri Koruma Kanunu'nun 5. ve 6. maddesiyle uyumlu olarak her Amaç için Kişisel Verilerinizi kullanmamıza olanak tanıyan nedir (“Hukuki Sebep”)?
  3. Her Amaç için Kişisel Verilerinize ne yaparız (“İşleme”)?
  4. Her Amaç için hangi Kişisel Verilerinize ihtiyaç duyarız (“Kişisel Veri Kategorileri”)?
  5. Her Amaç için Kişisel Verilerinizi ne kadar süre tutarız (“Saklama süresi”)?
  6. Amaca ulaşmak için Kişisel Verilerinizi kiminle (hizmet sağlayıcısı türleri) paylaşırız (“Alıcı Kategorileri")?

 

I. SİTE (ADIDAS ETKİ ALANI) İŞLEYİŞİ VE UYGULAMA İŞLEYİŞİ

İŞLEME

 

adidas etki alanına ve adidas uygulamasına bağlı siteleri çalıştırmak, sitenin her zaman olmasını istediğimiz şekilde görmenizi sağlamak amacıyla sorunları gidermek ve Şartlar ve Koşullarımızla uyumluluğu izlemek için sitemize olan tüm trafiği görüntüler ve sunucularımızın aldığı verileri analiz ederiz.

 

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz.  Daha detaylı bilgi “XVIII.       ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Cihaz bilgileri

Kimlik bilgileri

Davranış ve Profil bilgileri

Tercih bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Göz Atma Oturumu

Sitede olduğunuz süre boyunca verilerinize ihtiyaç duyarız. Göz atma oturumunuz süresince bu bilgileri saklarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Site Yönetimi Destek Birimleri

 

 

 

II. ETKİ ALANI VE AĞ GÜVENLİĞİ VE KULLANICI KİMLİK DOĞRULAMASI

İŞLEME

 

Etki alanlarımızı korumak, alışılmadık etkinlikleri tespit etmek ve güvenlik tehditlerini önlemek, site ziyaretçilerimizi yetkilendirilmemiş erişimlerden (bilgisayar korsanları gibi) korumak amacıyla sitemize olan tüm trafiği izler, sitelerimize yalnızca "yetkilendirilmiş" kullanıcıların erişmesini sağlamak için bize sunduğunuz bilgileri doğrulamak amacıyla belirteçler kullanarak kullanıcı giriş bilgilerini doğrular ve bu bilgileri adidas'a veya diğer platformlara doğrudan vermiş olduğunuz erişim bilgileri gibi diğer mevcut bilgilerle ya da ortak etki alanında bulunan bilglerle karşılaştırırız.

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz. Daha detaylı bilgi “XVIII.        ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Cihaz bilgileri

Kimlik bilgileri

Davranış ve Profil bilgileri

Tercih bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Göz Atma Oturumu

Sitede olduğunuz süre boyunca verilerinize ihtiyaç duyarız. Göz atma oturumunuz süresince bu bilgileri saklarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Site Yönetimi Destek Birimleri

 

 

III. TÜM ADIDAS PLATFORMNLARINA GLOBAL ERİŞİM BİLGİLERİ - KULLANICI DENEYİMİ

İŞLEME

 

Kullanıcı ve şifre hatırlamak durumunda olmayı ya da tekrar kaydolmak zorunda olmayı sevmediğinizi biliyoruz.

 

Kullanıcılarımızın adidas Veri Sorumluları tarafından ya da adına işletilen tüm platformlara, portallara, hizmetlere, topluluklara ve uygulamalara (Runtastic uygulaması ve hizmetleri dahil) (“adidas Platformları”) tek bir erişim bilgisi dizisiyle giriş yapabilmesini sağlamak için adidas giriş bilgilerinizi global doğrulama platformumuzda saklarız. Herhangi bir adidas Platformuna giriş yapmak için adidas Giriş bilgilerinizi kullandığınızda global doğrulama platformumuzdan kimliğinizi doğrulamak için bir belirteç kullanacağız. Bu aynı zamanda ağ ve etki alanı güvenliğini sağlar.

 

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz. Daha detaylı bilgi “XVIII.        ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

 

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri (kullanıcı adı, şifre, e-posta)

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

Tercih bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Hesap süreniz veya Hareketsizlik Başlangıcından İtibaren +25 ay

adidas Platformlarına adidas Giriş bilgilerinizde giriş yapabilmenizi sağlamak için bizde hesabınız olduğu sürece verilerinizi korumamız gerekir. Hizmetlerimizi kullanmaya verilerinizi silmemizi talep etmeden son verirseniz bilgilerinizi son giriş tarihinizden itibaren 25 ay sonrasına kadar saklarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Site Yönetimi Destek Birimleri

 

 

IV. ADIDAS ÜRÜNLERİNİN SATIŞI - ÇEVRİM İÇİ VE ÇEVRİM DIŞI SİPARİŞ

İŞLEME

 

Çevrim içi ve/veya uygulama içi siparişlerinizi işlemek, ödemenizin alındığından emin olmak, Şartlar ve Koşullarımız altındaki faturalandırma, gönderim, kişiselleştirme hizmetleri, değişimler ve iadeler, mağazadan teslim alma dahil tüm gerekliliklere (3. Satın Alma Şartları) (size ürün satabilmek için) uymak için. Ödeme dolandırıcılığı tespit birimimiz ödeme işleminizi şüpheli bulur ya da dolandırıcılık potansiyeli olduğunu tespit ederse siparişiniz tamamlanamaz.  Ödeme dolandırıcılığı tespit sisteminin otomatik karar verme işlemi olduğunu bilmenizi isteriz. Bu, sizinle sözleşme akdedebilmemiz için gereklidir. Bu kararın insan tarafından yapılan bir değerlendirmesini talep etme ve karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Konum bilgileri

Beden bilgileri

Satın alma bilgileri

Haberleşme

Cihaz bilgileri

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresi ve yasal kısıtlama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal anlaşmazlık olması durumunda kullanmak için bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Satış Ortakları (uygun olduğu yerlerde)

·         Üretim Tedarikçileri

·         Gönderim Hizmeti Tedarikçileri

·         Ödeme Risk Çözümü Tedarikçileri

·         Ödeme İşleme Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

V. ÖDEME DOLANDIRICILIĞI TESPİTİ

İŞLEME

 

Tüm satın alımların yasal olmasını sağlamak için bize sağladığınız satın alma bilgilerini üçüncü parti ödeme riski ve dolandırıcılık önleme hizmeti tedarikçilerimizden aldığımız diğer bilgilerle birleştiririz veya şartlar ve koşullarımızı ihlal ettiğinizde ürünlerimizi satın alamazsanız. Bu, bilgilerinizin analiz sonuçlarına bağlı olarak siparişini reddebileceğimiz ve ödemenizi geri çevirebileceğimiz anlamına gelir. Bu, satış sözleşmemizi sizinle akdedebilmemiz için gerekli otomatik bir karar verme işlemidir.

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

 

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Davranış ve Profil bilgileri

Satın alma bilgileri

Cihaz bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresi ve yasal kısıtlama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal anlaşmazlık olması durumunda kullanmak için bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Ödeme Risk Çözümü Tedarikçileri

·         Ödeme İşleme Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

VI. ÜRÜN GÖNDERİMİ

İŞLEME

 

Başarıyla bir sipariş verdiğinizde iletişim bilgilerinizi (ev ve/veya nakliye adresi) ve diğer satın alma bilgilerini satın aldığınız ürünleri size göndermek için kullanırız.

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri: Ad

İletişim bilgileri: Nakliye Adresi

 

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresi ve yasal kısıtlama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal anlaşmazlık olması durumunda kullanmak için bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Gönderim Hizmeti Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

VII. ELEKTRONİK GÖNDERİ TAKİBİ

İŞLEME

 

Müşterinin talebi üzerine Gönderi Tedarikçilerimizin sunduğu bir hizmettir.

Doğrudan gönderim ortaklarımızın sunduğu hizmetleri kullanarak gönderinizin takibini yapma seçeneğine sahipsiniz; ancak biz yalnızca bilgilerinizi izninizi alarak bu amaç için gönderim ortağımızla paylaşabiliriz. Bu hizmet Gönderim Ortağı'nın platformunda sağlanır. Bu amaç için Kişisel Verilerinizin işlenmesi konusunda onların Gizlilik Politikası'nı okumalısınız.

HUKUKİ SEBEP

Rıza

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Gönderim Ortağı'na doğrudan ve isteyerek sağladığınız diğer tüm bilgiler

 

SAKLAMA SÜRESİ

Gönderim Ortağı tarafından belirlendiği gibi.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         Gönderim Hizmeti Tedarikçileri

 

VIII. OPERASYONEL İŞ ANALİTİĞİ

İŞLEME

 

Bir işletme olarak nasıl çalıştığımızı bilmeye ihtiyacımız vardır. Bu, hissedarlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin, çalışanlarımızın ve ortaklarımızın lehinedir. Bu amaç için, ürünlerimizin farklı pazarlarda nasıl sattığını, ürünlerimizin popüler özelliklerinin neler olduğunu, pazarlama ve reklam kampanyalarımızda, ürün tasarımlarımız ve dağıtım stratejimizde, web sitesi tasarımımızda ve genel kullanıcı deneyiminde neyin başarılı olup neyin olmadığını anlamamız ve bu sayede iş stratejimizi oluşturup uygulamaya geçirmemiz ve değerlendirmemiz açısından farklı kategorilerde bilgileri analiz etmemiz gerekir.

 

Buna ürünlerimizi satın almaya ve sitelerimiz ve uygulamalarımız üzerinden bizimle etkileşimde olmaya devam etmenizi sağlamak amacıyla kullanıcıların web sitemize nasıl göz attığını ve uygulamayı nasıl kullandığını anlamak için veri analizi yapmamız da dahildir.

 

Bir birey olarak sizin açınızdan riski minimuma indirmek için bu amaç uğruna ya size özel tüketici tanımlayıcıyı ya da IP adresinizi kullanacağız.

 

Veri Analitiği Çözüm Tedarikçilerimizin sizin verilerinizi kullanarak nasıl analitik hizmeti sunduğu hakkında daha detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz:

 

Adobe Analytics Veri Toplama: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

 

Google Analytics Veri Toplama:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

 

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri: Size Özel Tüketici Tanımlayıcı (tek)

Beden bilgileri

Satın alma bilgileri

Davranış ve Profil bilgileri

Topluluk bilgileri

Etkinlik bilgileri

Cihaz bilgileri

Haberleşme

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Yukarıda belirtilen kurumlarca sağlanan analitik hizmetlerini kullanırken verileri bu kurumların belirttiği süre boyunca saklamamız gerekir. Bu kurumların belirttiği saklama sürelerini burada bulabilirsiniz:

 

İngiltere'de bulunan Adobe Analytics: 36 ay (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html )

 

İrlanda, Hollanda, Danimarka, Finlandiya ve Belçika'da bulunan Google Analytics: 38 ay

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

 

İşletmemizin işleyişine dair doğru analizler üretmek için bilgilere bu süre boyunca ihtiyaç duyarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Olası Alıcı ve Yatırımcılar

·         İş Danışmanlığı Hizmeti Tedarikçileri

·         Veri Analitiği Çözümü Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

IX. MÜŞTERİ HİZMETLERİ

İŞLEME

 

Talebiniz doğrultusunda beğendiğiniz ürün satın alınabilir olduğunda size haber vermemiz ve sorularınıza ve merak ettiğiniz konulara size sunduğumuz çeşitli iletişim kanalları üzerinden cevap vermemiz için Kişisel Verilerinizi toplarız.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Konum bilgileri

Beden bilgileri

Satın alma bilgileri

Haberleşme

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Yasal kısıtlama dönemi. Herhangi bir yasal anlaşmazlık olması durumunda kullanmak için bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         Müşteri Hizmetleri Tedarikçisi

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Satış Ortakları (uygun olduğu yerlerde)

·         Gönderim Hizmeti Tedarikçileri

·         Ödeme Risk Çözümü Tedarikçileri

·         Ödeme İşleme Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

X. E-POSTA ÜZERİNDEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ PAZARLAMA İLETİLERİ (BÜLTEN ABONELİĞİ)

İŞLEME

 

İlgilenebileceğinizi düşündüğümüz ("kişiselleştirilmiş") pazarlama iletilerini e-posta bültenlerimize kaydolduğunuz için bize vermiş olduğunuz e-posta adresine göndeririz. Size "kişiselleştirilmiş" iletiler göndermek, çevrim içi (bazen de uygun olduğunda çevrim dışı) davranışlarınızı gözlemlemek ve hangi ürünlerle ilgilenebileceğinizi ve hangilerinden faydalanabileceğinizi en iyi şekilde tahmin etmek amacıyla davranışlarınızı analiz etmek için. Bu, sizden çeşitli kategorilerde Kişisel Veri almamızı gerektirir. Çeşitli ürün hatlarımızı beğenip beğenmediğinize dair davranışlarınızın ne anlama geldiğini anlamak ve size iletttiğimiz mesajların etkisini (başarı oranını) anlamak için farklı analiz araçları kullanırız.

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz. Daha detaylı bilgi “XVIII.        ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Rıza

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Konum bilgileri

Beden bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Satın alma bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Davranış ve Profil bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Topluluk bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Sosyal Medya bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Etkinlik bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Cihaz bilgileri

Tercih bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Bilgileri size e-posta gönderme izninizi geri almadığınız ya da Kişisel Verilerinizi pazarlama amaçları için işlememize itiraz etmediğiniz sürece tutarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         E-posta Pazarlama Destek Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

XI. E-POSTA ÜZERİNDEN KİŞSELLEŞTİRİLMİŞ PAZARLAMA İLETİLERİ (mevcut sözleşme ile)

İŞLEME

 

İlgilenebileceğinizi düşündüğümüz ("kişiselleştirilmiş") pazarlama iletilerini satın alma sözleşmesi sırasında bize vermiş olduğunuz e-posta adresine göndeririz. Size "kişiselleştirilmiş" iletiler göndermek, çevrim içi (bazen de uygun olduğunda çevrim dışı) davranışlarınızı gözlemlemek ve hangi ürünlerle ilgilenebileceğinizi ve hangilerinden faydalanabileceğinizi en iyi şekilde tahmin etmek amacıyla davranışlarınızı analiz etmek için. Bu, sizden çeşitli kategorilerde Kişisel Veri almamızı gerektirir. Çeşitli ürün hatlarımızı beğenip beğenmediğinize dair davranışlarınızın ne anlama geldiğini anlamak ve size iletttiğimiz mesajların etkisini (başarı oranını) anlamak için farklı analiz araçları kullanırız.

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz. Daha detaylı bilgi “XVIII.        ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Konum bilgileri

Beden bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Satın alma bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Davranış ve Profil bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Topluluk bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Sosyal Medya bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Etkinlik bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Cihaz bilgileri

Tercih bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Bilgileri pazarlama iletileri gönderme dahil, Kişisel Verilerinizi pazarlama amaçları için işlememize itiraz etmediğiniz sürece tutarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         E-posta Pazarlama Destek Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

XII. ÜÇÜNCÜ PARTİ REKLAM PLATFORMLARI ÜZERİNDE HEDEFLİ İLETİLER

İŞLEME

 

Facebook, Google, YouTube, Instagram vb. üçüncü parti reklam platformlarını kullanarak size Davranışlarınız ve göz atma paterninize dayalı olarak size yönelik iletileri reklam kampanyalarımızın verimini artırmak için belirli zamanlarda ve bu platformların belirli yerlerinde göndeririz. Kampanyalarımızın ve iletilerimizin tüketicilerimizi hedef almasında daha iyi bir iş çıkarmamıza yardımcı olması için Google Audience ve Facebook Custom Audience gibi üçüncü parti çözümleri kullanırız. Kişisel Verileriniz üçüncü parti reklam platformlarıyla paylaşılır. Onlar da adidas reklamlarını göstermek için en iyi zaman ve yeri (göz attığınız sayfa) belirlemek amacıyla profilinizi veri tabanlarında eşleme girişiminde bulunacaklardır. Bizim kampanyalarımızın etkisini anlamak için de gerekli bilgileri analiz etmemiz gerekir. Sizi bu amaçla takip etmemizi kabul etmezseniz de diğer platformlarda adidas reklamlarını rastgele görmeye devam edersiniz.

 

Reklam Ortaklarımızın bu amaca erişmemizde bize nasıl yardımcı olduğuna dair daha detaylı bilgiyi sitelerini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz:

 

Google Kişiselleştirilmiş Reklamlar: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Google Reklam Politikaları: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

 

Facebook Benzer Kitleler: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Özel Hedef Kitle Koşulları: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

 

Çerezler/Etiketler/Piksellerin Kullanımı: Bu amaç için cihaz bilgilerinizi toplayan çerezler, pikseller ve etiketler gibi teknolojiler kullanarak kişisel bilgilerinizi toplayabiliriz. Daha detaylı bilgi “XVIII.        ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA” kısmında mevcut.

HUKUKİ SEBEP

Rıza

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Konum bilgileri

Beden bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Satın alma bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Davranış ve Profil bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Topluluk bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Sosyal Medya bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Etkinlik bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Cihaz bilgileri

Tercih bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Bilgileri, izninizi geri almadığınız sürece tutarız.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Reklam Ajansı Ortakları

·         Sosyal Medya Platformları

·         Hedefli Pazarlama Hizmeti Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

XIII. CREATORS CLUB ÜYELİK YÖNETİMİ - UYGUN OLDUĞUNDA

İŞLEME

 

Bu bölüm, yalnızca Creators Club üyesi olmak için Creators Club'a katılırsanız geçerlidir.

 

adidas Creators Club üyesi olduğunuzda yukarıda belirtilen bilgileri Creators Club Şartlar ve Koşullarda açıklandığı gibi üyeliğinizi sürdürmek ve yönetmek için kullanırız.

 

Kişisel Verileriniz ayrıca şunlar için de kullanılır:

a) size ödül vermek amacıyla kulüp puanlarınızı hesaplamak;

b) özel fırsatlara ve promosyonlara erişmenizi sağlamak;

c) özel etkinlikler için size davetiye göndermek;

d) sınırlı sayıda üretilen ürünlere erişiminizi sağlamak;

e) uygun olduğunda premium Runstastic aboneliğine erişiminizi sağlamak;

f) çevrim içi ve uygulama içi ödeme aşamasını kısaltmak için nakliye adresinizi ve ödeme detaylarınızı saklamak;

f) dilediğiniz zaman erişebilmeniz için tam sipariş geçmişinizi saklamak ve

g) hesabınızdan siparişinizi takip etmenize olanak tanımak

 

Creators Club üyelik kimliğinizi kullandığınızda (ör. katılımcı adidas mağazasından alışveriş yaptığınızda) sizin için ödül puanlarınızı hesaplamak için bilgileri alırız. Verileriniz Creators Club Şartlar ve Koşullar doğrultusunda belirli ödüller veren Creators Club Ortakları ile paylaşılır.

 

Creators Club üyesi olarak adidas'tan e-posta ile pazarlama iletileri alırsınız. Pazarlama iletileri aboneliğinden çıkmak istiyorsanız lütfen “8.            Haklarınız nelerdir ve haklarınızı nasıl kullanırsınız?” bölümünü inceleyin.

 

Creators Club üyeliğinizi adidas uygulamasında da kullanabiliriz. Creators Club üyeliğiniz ile adidas uygulamasını kullandığınızda, üyeliğiniz veya promosyonel aktiviteler ve teklifler hakkında size bilgi iletmek için anında ileti bildirimleri kullanırız. Anında ileti bildirimlerini mobil cihazınızdaki "Ayarlar"ı kullanarak dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak anında ileti bildirimlerini kapatırsanız, üyeliğiniz hakkında önemli mesajlar için sizinle e-posta ile iletişimine geçmemiz gerekebilir.

 

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Creators Club bilgileri

Beden bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Satın alma bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Davranış ve Profil bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Topluluk bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Sosyal Medya bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Etkinlik bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Cihaz bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

Tercih bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresi ve yasal kısıtlama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal anlaşmazlık olması durumunda kullanmak için bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Olası Alıcı ve Yatırımcılar

·         İş Danışmanlığı Hizmeti Tedarikçileri

·         Veri Analitiği Çözümü Tedarikçileri

·         Creators Club Ortakları

 

 

XIV. ÖZEL ETKİNLİK KAYDI

İŞLEME

 

Organize ettiğimiz, kısıtlı yer olanağına sahip bir etkinliğe kaydolduğunuzda verdiğiniz Kişisel Verileri size yer ayırtmak için kullanırız. Kişisel Verileriniz etkinlikle bağlantılı Şartlar ve Koşullar ile uyumlu şekilde kullanılacaktır.

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Konum bilgileri

Aktivite bilgisi: etkinlik günü sizden alabileceğimiz tüm bilgiler

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Etkinlik ve herhangi bir anlaşmazlık durumunda yasal kısıtlama dönemi süresince.

ALICILAR

 

·         Etkinliği organize eden adidas Denetleyicisi

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Etkinlik Ortakları (uygun olduğu yerlerde)

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri (uygun olduğu yerlerde)

 

 

XV. ÖZEL ETKİNLİK KAYDI

İŞLEME

 

Genelde herkese açık etkinlikler de düzenleriz. Kişisel Verilerinizi sizi ilgilendiğiniz etkinliklerden haberdar etmek için kullanırız.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri

İletişim bilgileri

Konum bilgileri

Aktivite bilgisi: etkinlik günü sizden alabileceğimiz tüm bilgiler

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

 

SAKLAMA SÜRESİ

 

Belirli bir etkinlikten alınan veriler OPERASYONEL İŞ ANALİTİĞİ amacıyla kullanılıyorsa etkinlikten 36 ay sonrasına kadar.

 

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         Etkinliği organize eden adidas Denetleyicisi

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Etkinlik Ortakları (uygun olduğu yerlerde)

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri (uygun olduğu yerlerde)

 

 

XVI. ÜRÜN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

İŞLEME

 

Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirmek için araştırma amacıyla analiz yaparız. Buna anketlerde size soru sormak, sizden geri bildirim talep etmek, ürünlerimizi test edip bize yorum yapmanızı istemek, diğer hizmet tedarikçilerinden bizim için pazarlama ve ürün araştırması yapmasını istemek, rekabette başı çekmeye devam etmek için ürünlerimizde Kişisel Veriler toplayabilecek yeni teknolojiler denemek dahildir. Bu bilgileri, "meşru menfaat"imize bağlı olarak tutarız, bu sebeple herhangi bir ürün yorumunda bulunarak ya da ankete katılarak bunun "meşru menfaat"imiz olduğunu kabul etmiş olursunuz. Bu meşru menfaate itiraz etmek istediğiniz yerlerde bu bilgileri anonim hale getiririz, bu sayede artık Kişisel Veri sayılmazlar.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

İletişim bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Konum bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Beden bilgileri

Satın alma bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Davranış ve Profil bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Topluluk bilgileri: proje sırasında hangi formatta anlaşıldıysa o formatta sunduğunuz cevap

Sosyal Medya bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Etkinlik bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Cihaz bilgileri (sadece proje için gerekiyorsa)

Haberleşme (sadece proje için gerekiyorsa)

Tercih bilgileri

Creators Club bilgileri (Yalnızca Creators Club üyeleri için)

Sağlık bilgileri: eğer bir proje sağlık bilgilerinizi de vermenizi gerektirirse açıkça izninizi isteyeceğiz.

 

SAKLAMA SÜRESİ

 

Proje ve IP haklarımızı korumak için belirtilen yasal saklama süresi boyunca.

 

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Olası Alıcı ve Yatırımcılar

·         İş Danışmanlığı Hizmeti Tedarikçileri

·         Veri Analitiği Çözümü Tedarikçileri

·         Üretim Tedarikçileri

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri

 

 

XVII. HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜK - KANUN UYGULAYICI VE YASAL DÜZENLEME YETKİLİLERİYLE (MAHKEMELER DAHİL) İŞ BİRLİĞİ

İŞLEME

 

Yasalar doğrultusunda Kişisel Verilerinizi ulus ve halk güvenliği, suç önleme, soruşturma ve kovuşturma, kara para aklama, adli muameleler, diğer bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve sivil davaların uygulanması için vermemiz gerektiğinde, yetkililerin veya partilerin talep ettiği bilgileri bu talebin bir kanun emri olduğundan emin olduğumuzda paylaşacağız.  Size bilgi vermenin kanunlara aykırı olduğu durumlarda sizi bilgilendiremeyeceğiz.

HUKUKİ SEBEP

Hukuki Yükümlülük

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Uygulama yetkilisinin talep ettiği şekilde tüm Kişisel Veri Kategorileri

SAKLAMA SÜRESİ

Kanunen gerektiği sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Vergi yetkilileri dahil yerel ve ulusal hükümet yetkilileri

·         Yerel ve ulusal kanun uygulama ajansları

·         Yerel ve ulusal yargılar

 

 

XVIII. ÇEREZLER, PİKSELLER, ETİKETLER VE BENZER TEKNOLOJİLER KULLANARAK WEB SİTEMİZ ÜZERİNDEN CİHAZ BİLGİLERİNİZİ TOPLAMA ("ÇEREZ UYARISI")

adidas sitesini ziyaret ettiğinizde, mevcut göz atma oturumunuz hakkında belirli bilgiler edinmek için tarayıcınızda çerezler, etiketler, pikseller, etiket taşıyıcılar, işaretler vb. gibi veri toplayıcılar saklarız. Bu teknolojilere diğer web siteleri tarafından toplu olarak “Çerez” adı verilir. Çerezler, web sitemizin bir süre içerisinde eylemlerinizi ve tercihlerinizi (giriş, dil, yazı boyutu ve diğer görüntüleme seçenekleri) hatırlamasına olanak tanır, bu sayede siteye her geri dönüşünüzde veya sayfadan sayfaya geçiş yaptığınızda bunları tekrar tekrar girmek zorunda kalmazsınız. Çerezleri farklı amaçlar için kullanırız, bu da farklı yasal dayanaklara sahip oldukları anlamına gelir. Farklı amaçları yerine getirmek için farklı türlerde Çerezleri nasıl kullandığımızı anlamak için lütfen aşağıdaki bilgileri gözden geçirin.

İŞLEME

 

ZORUNLU” – sitenin işlemesi ve işletmenin işleyişi.

Sitemizi çalıştırmak için “Zorunlu Çerezleri” kullanırız. Buna sizi sitemizin eşsiz bir ziyaretçisi olarak yönetmek ve tanımak, size tutarlı ve düzgün hizmet sunmak amacıyla eşsiz bir tanımlayıcı tutmak dahildir. Buna alışveriş sepetinize eklediğiniz ürünleri veya dil tercihinizi hatırlamamızı sağlamak da dahildir. Çerezler, göz atma oturumunuz boyunca tutulur. Bu çerezler olmadan sitemizi düzgün görüntüleyemezsiniz.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

İŞLEME

 

İŞLEVSEL” – web sitesini iyileştirme, performansı artırma

 

Web sitesi performansımızı devamlı olarak artırmak amacıyla “İşlevsel Çerezler” kullanırız. Buna aşağıdakileri yapmak için sizden aldığımız verileri kullanmak dahildir:

·         Web analitiği —Sitemizin işlevselliğini ve tasarımını iyileştirmek için tarama davranışınıza göre verileri analiz edeceğiz.

·         Reklam yanıt oranları— Sitemize nasıl geldiğinize bağlı olarak, bizim dışımızda olan bir site üzerinde satın alınan reklamların verimliliğini artırmak için reklamlara tıklanma oranımızı analiz ederek reklam yanıt oranlarımızı ölçeriz.

·         Bağlı kuruluş takibi— Bağlı reklam ortaklarımızdan veya hizmet sağlayıcılarımızdan yönlendirilerek sitemize geldiyseniz ve ürün satın aldıysanız onlara belirli bilgiler vermemiz gerekir. Bu, onlara bu hizmetler için ödeme yapmamız gerekebileceğinden zorunludur. Bu amaç için aldığınız ürünler dahil ziyaretiniz hakkında bilgileri onlarla paylaşırız.

·         Hata yönetimi— Sorunları gidermek veya diğer engelleri anında çözmek için web sitesinde oluşan hataları ölçümleriz.

·         Tasarımları test etme— Mevcut ve sonraki oturumlarda sitenin kullanıcısı için tutarlı bir görünüm ve his sağlandığından emin olmak için A/B testi veya çok değişkenli test kullanmamız gerekir.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

İŞLEME

 

PAZARLAMA

 

Reklam mesajlarımızın size doğru zamanda ve doğru yerde gösterildiğinden emin olmak için reklam ortaklarımızın sağladığı “Pazarlama Çerezleri” kullanırız. Bu Pazarlama Çerezleri kalıcı ancak zamanla sınırlı tanımlama bilgileridir. Bu Pazarlama Çerezleri, bireysel kullanıcıların göz atma alışkanlıklarını ayırt etmek için eşsiz bir anahtar içerir. Bu Pazarlama Çerezleri, bir kullanıcın bir web sitesi üzerinde belirli bir reklamı görme sayısını sınırlandırmak ve belirli bir kampanyanın verimliliğini ölçmek için de kullanırız. Bu Pazarlama Çerezleri tarafından saklanan tanımlayıcı tedarikçilerimiz tarafından sağlanır. Kendi sistemlerimizde aynı tanımlayıcıyı kullanamayız. Bu çerezleri o anki coğrafik konumunuz ile bağlantılı reklamlar sunmak için, örneğin göz attığınız ürünün bulunabileceği en yakınınızdaki mağazayı size sunmak için de kullanırız.

 

HUKUKİ SEBEP

Rıza

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Cihaz bilgileri

Konum bilgileri

Davranış ve Profil bilgileri: göz atma davranışınız gözlemlenerek toplanır

Tercih bilgileri (adidas'a sunulmuşsa)

 

SAKLAMA SÜRESİ

Cihaz bilgilerinizi ve göz atma davranışı bilgilerinizi toplamak için kullanılan çerezler, pikseller, etiketler ve diğer benzer teknolojiler, oturumunuz boyunca veya tarayıcı tanımlama bilgisi ayarlarınızı temizlemediğiniz sürece tarayıcınızda saklanır.

 

Diğer amaçlarla bağlantılı çerezlerle elde edilen bilgiler o amacın süresi boyunca saklanır.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Site Yönetimi Destek Birimleri

·         İş Danışmanlığı Hizmeti Tedarikçileri

·         Veri Analitiği Çözümü Tedarikçileri

·         Reklam Ajansı Ortakları

·         Sosyal Medya Platformları

·         Hedefli Pazarlama Hizmeti Tedarikçileri

 

 

Belirli çerezleri silmek veya bilgisayarınızda ya da mobil cihazınızda açık izniniz olmadan saklanmalarını engellemek için tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Tarayıcınızdaki "yardım" bölümü tanımla bilgilerini nasıl yöneteceğiniz konusunda bilgi içerecektir.

Kullandığınız tarayıcıda bunun nasıl işlediğini buradan öğrenin:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash tanımla bilgileri): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

 

Bu web siteleri aynı zamanda Çerez tabanlı reklamların nasıl işlediğini ve Çerez Ayarlarınızı nasıl yönetebileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Ağ Reklam Girişimi ayrılma sayfası : http://optout.networkadvertising.org/?c=1

 

Buradan "Çerezlerin" kullanımını hüküm altında tutan yasalar hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

 

XIX. SOSYAL MEDYADAN KULLANICI TARAFINDAN OLUŞTURULAN İÇERİK (UGC) EDİNME

İŞLEME

 

Sizi “#yesadidas” gibi belirli talimatları takip ederek sosyal medya platformları aracılığıyla fotoğraf göndermeye davet ediyoruz. Paylaştığınız fotoğrafları kampanya iletişimlerimiz için kullanacağız. Fotoğrafınızın haklarını şartlar ve koşullarımız formunda bir lisans sözleşmesi aracılığıyla saklı tutacağız. Fotoğraflarınızı sosyal medya platformları aracılığıyla bize göndererek fotoğraflarınızı lisans sözleşmesinde açıklandığı şekilde kullanmamıza izin vermiş olursunuz.

HUKUKİ SEBEP

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Kimlik bilgileri: sosyal medya tanıtıcınız

Topluluk bilgileri: fotoğraflar, videolar, ses kayıtları ve sosyal medya platformu üzerinden sağlanan, adidas'ı tanıtan diğer dosyalar

Sosyal Medya bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Lisans sözleşmesi ve herhangi bir anlaşmazlık durumunda yasal kısıtlama dönemi süresince.

ALICILAR

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

·         Etkinlik Ortakları (uygun olduğu yerlerde)

·         UGC Destek Ortakları

·         Reklam Ajansı Ortakları

·         Sosyal Medya Platformları

·         BT Bulut Çözümü Tedarikçileri (uygun olduğu yerlerde)

 

 

XX. ANINDA İLETİ BİLDİRİLERİ (UYGULAMA İÇİ İLETİŞİM)

İŞLEME

 

adidas uygulamasını kullandığınızda bu Uyarı'da belirtilen amaçlarla ilgili sizinle iletişime geçmek için bu uygulama içindeki anında ileti bildirimlerini kullanırız. Buna Sözleşmenin İfasına (satın alımınız gibi) bağlı amaçlar ile ilgili bilgiler dahildir. Anında ileti bildirimlerini mobil cihazınızdaki "Ayarlar"ı kullanarak dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak anında ileti bildirimlerini kapatırsanız, alışverişiniz hakkında önemli mesajlar için sizinle e-posta ile iletişime geçmemiz gerekebilir.

HUKUKİ SEBEP

Meşru Menfaat

KİŞİSEL BİLGİ KATEGORİLERİ

 

Cihaz bilgileri

 

SAKLAMA SÜRESİ

Uygulamayı kullandığınız ve Anında İleti Bildirimlerini kapatmadığınız sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

 

·         adidas Veri Sorumluları

·         adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve Kuruluşları

 

Yukarıda yer alan Alıcı Kategorileri, genel anlamda Kişisel Verilerin alıcı gruplarını tanımlamakta olup tüm alıcı gruplarını bulundukları lokasyonlarla birlikte aşağıdaki "adidas Veri Alıcıları" başlığı altında bulabilirsiniz

5. Kişisel Verilerinizi Türkiye dışına aktardığımızda adidas ne yapar?

Kişisel Veri işleme etkinliğine bağlı olarak Kişisel Verileriniz Türkiye'de ve yurt dışında yukarıda ve adidas Veri Alıcıları ile ilgili 10. Bölüm'de detaylı listelendiği gibi farklı "Alıcı Kategorileri" ile paylaşılır. Alıcının Türkiye dışında olduğu durumlar için gerekli önlemler uyguladık.

6. Kişisel Verilerinizi nasıl güvende tutarız?

Kişisel Verilerinizi kullanmamız ile bağlantılı riskleri (kaybetme, değiştirme veya Kişisel Verilerinize yetkilendirilmemiş erişim gibi) tespit etmek için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri alır, haklarıınzı kullanmak için size destek oluruz. Aramızda sözleşme imzalayarak hizmet sağlayıcılarımızdan da aynısını yapmalarını zorunlu tutarız. Ancak internet üzerinden Kişisel Verilerinizin herhangi bir şekilde aktarımının sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Biz ancak bizde olduğunda Kişisel Verilerinizi koruyabiliriz.

7. Haklarınız nelerdir ve haklarınızı nasıl kullanırsınız?

GVKY ve AB/EEA ülkelerinde uygulanabilir veri koruma kanunları altında aşağıda listelenen ve açıklanan haklara sahipsiniz. Her hakkınızı nasıl kullanacağınız hakkında da size yönergede bulunuruz. Taleplerinizi yerine getirmeden önce kimliğinizi doğrulamamız gerekir. Yasal sebeplerle talebinizi reddettiğimizde size sebebini bildiririz.

Gizliliğiniz ve kişisel verileriniz ile bağlantılı tüm sorularınız için lütfen YARDIM sayfasından "MÜŞTERİ HİZMETLERİNE SOR" bölmesi üzerinden bizimle iletişime geçin.

GVKY altındaki haklarınız hakkında bilgi almak ve bu hakların ne anlama geldiğini öğrenmek için lütfen yerel denetim yetkilinize danışın.

 

HAKKINIZ

HAKKINIZI NASIL KULLANIRSINIZ

              I.      Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenin ve Kişisel Verilerinizin bir kopyasını edinin

Eğer diğer insanlar üzerinde olumsuz bir etkisi yoksa Kişisel Verilerinizin bir kopyasını alma hakkına sahipsinizdir.

Destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme

Konu: Kişisel Verilerimin Bir Kopyası.

           II.      Kişisel Verileriniz hakkında bilgilere erişim

Kişisel Verilerinizi kullanıp kullanmadığımızın yanı sıra şu bilgileri öğrenme hakkına sahipsinizdir: a) Kişisel Verileriniz bizde neden var; b) hangi kategorilerde verilere sahibiz; c) Kişisel Verilerinizle ne yaparız; d) Kişisel Verilerinize kimler erişim sağlıyor (ve onlar neredeler); e) Kişisel Verileriniz nerelere aktarılmış olabilir; f) Kişisel Verilerinizi ne kadar süre tutuyoruz; g) Kişisel Verilerinizi bize doğrudan vermediyseniz biz nasıl elde ettik; h) Uygun kanunlar altında haklarınız ve bilgilerinizin işlenmesinin kısıtlanma ihtimali ve i) Kişisel Verilerinizi herhangi bir otomatik karar verme işlemi için kullanılıyor mu ve j) bazı durumlarda, karar sizi önemli düzeyde etkiliyorsa otomatik karar verme işleyişinin nasıl olduğunu bilmeye hakkınız vardır.

Lütfen adidas Gizlilik Politikası'nı inceleyin.

Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa lütfen adidas Gizlilik Ekibi ile iletişime geçin.

         III.      Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve bu Kişisel Verilerin amaç ile uyumlu şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenin ve Kişisel Verilerinizin doğru olduğundan emin olun

Hakkınızda doğru bilgiler kullanıp kullanmadığımızı kontrol etme hakkına sahipsiniz.

Hesabınıza giriş yapın ve düzeltmeleri kendiniz yapın ya da

destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

 

         IV.      Kişisel Verilerinizi Silme

Eğer a) belirli bir amaç, örneğin bir sözleşme veya yasal gereklilik, için Kişisel Verilerinize artık ihtiyacımız yoksa; b) Kişisel Verilerinizi aldığımızda izninizi sorduysak verdiğiniz izni geri alırsanız; c) Meşru menfaatlerin zorlayıcı ihtiyacını gösteremezsek doğrudan pazarlama aktiviteleri dahil, tanımladığımız meşru menfaatler temelinde Kişisel Verilerinizi kullanmamıza itiraz ederseniz Kişisel Verilerinizi silmemizi isteme hakkına sahipsiniz.

Hesabınıza giriş yapın ve düzeltmeleri kendiniz yapın ya da

destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

 

           V.      Kişisel Verilerinizi kullanma şeklimizi kısıtlama

a) doğru Kişisel Verileri kullandığımızı düşünmüyorsanız b) Kişisel Verilerinizi silmemizi istemiyor, ancak yasalara uyduğumuzu da düşünmüyorsanız c) bize karşı yasal bir şikayette bulunmak istiyor, ancak verileri biz silmek istiyorsak veya d) “meşru menfaat” temelinde kullanımımıza dair açıklamaya itiraz ediyorsanız Kişisel Verileriniz ile yaptığımız belli işlemleri kısıtlayabilirsiniz. Kişisel Verilerinizi kullanma şeklimizi başarıyla kısıtladığınızda Kişisel Verilerinizi yalnızca izninizi alarak ve yasalarca gerekmediği sürece kullanmayacağız.

Hesabınıza giriş yapın ve düzeltmeleri kendiniz yapın ya da

destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

Konu: Gizlilik - İşlemeyi Kısıtlama

         VI.      Herhangi farklı bir firmayla paylaşabilmeniz için taşınabilir bir dosya edinme

Hukuki sebebin rıza veya sözleşmenin ifası olduğu yerde, bize verdiğiniz Kişisel Verileri içeren taşınabilir bir dosya edinme hakkına sahipsiniz. Dosya bize aktif ve bilinçli olarak verdiğiniz Kişisel Verileri (siz hizmetlerimizi veya ürünlerimizi kullanırken tarafımızdan pasif olarak edinilen veriler dahil) sunar.

Lütfen hesabınıza giriş yapın, "Kişisel Bilgiler"e gidin ve "Kişisel Verileriniz"e tıklayın. Adınıza kayıtlı e-posta adresinize şifrelenmiş bir .json dosyası gönderilir.

      VII.      İzninizi geri alma

İzniniz doğrultusunda Kişisel Verilerinizi kullandığımızda dilediğiniz zaman fikrinizi değiştirme ve izninizi geri alma hakkına sahipsiniz.

Bülten Aboneliğinden Çıkma:

Abonelikten çıkmak istediğiniz e-bülten ya da pazarlama iletisinin altındaki "Abonelikten Çık" butonuna tıklayın ya da varsa hesabınızdaki iletişim tercihlerini güncelleyin.

 

Herhangi bir teknik sorun yaşanması durumunda:

destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

 

Konu: Beni E-posta Aboneliklerimden Çıkar

 

Diğer izinleri geri alma:

Destek için bizimle iletişime geçin.

 

Konu: Gizlilik – İznimi Geri Al

 

    VIII.      "Meşru Menfaat" doğrultusunda Kişisel Verilerinizi işlediğimizde itiraz edin veya verilerin sadece otomatik sistemler aracılığıyla işlenmesi sebebiyle aleyhinize meydana gelen bir sonuca itiraz etmek için

Bu Gizlilik Politikası'nda belirtildiği gibi "Meşru Menfaat" doğrultusunda Kişisel Verilerinizi işlediğimizde bunu onaylamama ve Kişisel Verilerinizi bu amaç için kullanmamızı durdurma hakkına sahipsiniz. İtirazınız olmasına rağmen Kişisel Verilerinizi işlemeye devam etmek için zorlayıcı sebeplerimiz olabilir. Böyle durumlarda size mantıklı bir açıklama sunacağız. Doğrudan pazarlama amaçlarıyla bağlantılı olduğu durumlarda itirazınıza saygı duyacak ve uyacağız.

E-posta ile pazarlamaya itiraz ediyorsanız:

Bülten Aboneliğinden Çıkma:

Abonelikten çıkmak istediğiniz e-bülten ya da pazarlama iletisinin altındaki "Abonelikten Çık" butonuna tıklayın ya da hesabınızdaki iletişim tercihlerini güncelleyin.

Herhangi bir teknik sorun yaşanması durumunda:

destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

 

Konu: Beni E-posta Aboneliklerimden Çıkar

 

Diğer tüm itirazlar için:

Destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Konu: Gizlilik – Meşru İlgiye İtiraz

 

 

         IX.      Otomatik karar verme sürecimizin oluşturduğu karara itiraz etme

Yasal bir etki yaratan bir sonuca sebebiyet veren otomatik karar verme araçları veya süreçleri (Ödeme Dolandırıcılığı Tespiti) kullandığımızda, bu işleyişin mantığını, işlemin önemini ve olası sonuçları anlama hakkına sahipsiniz. Özellikle bizimle bir sözleşme imzalamak için kullanıldığında insan müdahalesi talep etme hakkına da sahipsiniz. Fikirlerinizi ifade ederek kararımıza itiraz edebilirsiniz.

Destek için Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin.

Neden: Gizlilik ve Veri İşleme.

 

Konu: Kredi Kartım Reddedildi – otomatik işlem yüzünden?

           X.      Yerel veri koruması denetim yetkilinize (ör. Kişisel Veri Koruma Yetkilisi) şikayetinizi iletin ve verilerinizin kanuna aykırı işlenmesinden dolayı doğan hasarı için tazminat talebinde bulunmak için

Kişisel Verilerinizi işleme şeklimizden ve burada belirtilen haklarınıza yanıt verme şeklimizden memnun değilseniz, yerel veri koruma denetim yetkilinize hakkımızda şikayet iletme hakkına sahipsiniz.

Veri koruma denetim yetkilisiyle iletişime geçme

 

 

 

8. Sorular, Şikayetler ve Destek – kiminle ve nasıl iletişime geçebilirsiniz?

adidas Müşteri Hizmetleri

MÜŞTERİ HİZMETLERİNE DANIŞIN: www.adidas.com.tr

adidas Gizlilik Ekibi

DataProtection@adidas.com

Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

 

 

 

Veri Koruma Denetim Yetkilileri

 

adidas Denetim Yetkili Müdür

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27

91522 Ansbach

Almanya

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Türkiye Yerel Denetim Yetkilisi

Türkiye Kişisel Verileri Koruma Kurumu

 

Nasuh Akar Mahallesi 1407. Sok. No:4, 06520 Çankaya/Ankara

+90 312 216 50 00

 

9. Güncellemeler ve Güncelleme Bildirimleri

İşletmemizin günlük işleyişlerinden doğan tüm değişiklikleri yansıtmak amacıyla Gizlilik Politikası'nı dönem dönem gözden geçirir ve güncelleriz. Son değişikliğin ne zaman yapıldığını öğrenmek için her zaman Gizlilik Politikası'nın tarihini kontrol edebilirsiniz. Farkında olmanız gereken önemli değişiklikler yaptığımızda sizi bilgilendireceğiz.

10. adidas Veri Alıcıları

adidas Veri Sorumluları talimatları altında kişisel verilerinizi işleyen adidas Veri Alıcılarının bir listesini aşağıda bulabilirsiniz. Bu liste gerektiğinde değişikliğe tabidir.

ŞİRKET

 HİZMET

adidas International Trading B.V.

Web mağaza operasyonları ve Pazarlama Hizmetleri

Demandware Inc.| ABD

Web Sitesi Barındırma

Adyen N.V. | Hollanda

Ödeme Süreçleri

AppsFlyer Ltd. | İsrail

Mobil Uygulama Analizi

Qualtrics LLC | Almanya

Net Promoter Score

Runtastic GmbH | Avusturya

Sağlık ve Fitness Topluluğu

Google Inc. | ABD, İrlanda, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Belçika

Analiz

Adobe Inc. | ABD, İrlanda

Analiz

Salesforce.com, Inc. | Fransa, Almanya, ABD

CRM Yazılımı | Veri Analizi

Wunderman Thompson LLC | Danimarka, Kanada, Portekiz, Tayland       

E-posta Pazarlama Hizmetleri

Bazaarvoice Inc. | ABD

Analiz

Certona Corporation | ABD

Ürün Önerisi | Veri Kişiselleştirme

Monetate Inc. | ABD, İrlanda

Ürün Önerisi | Veri Kişiselleştirme

mParticle Inc. | ABD

Ürün Önerisi | Veri Kişiselleştirme

Exasol GmbH | Almanya

Profil Verileri | Ürün Önerisi

RND E-ticaret ve Yazılım A.Ş. | Türkiye, Almanya

Profil Verileri | CRM Yazılımı | Veri Analizi

Turkcell Global Bilgi A.Ş. | Türkiye

Müşteri Hizmetleri

Mediacom İstanbul Medya Hizm. A.Ş. | Türkiye 

Dijital Pazarlama

Omsan Lojistik A.Ş. | Türkiye 

Depo Operasyonu

Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş. | Türkiye

Üçüncü Parti Lojistik

İstanbul Güniçi Dağıtım Depolama Loj. Hiz. A.Ş. | Türkiye

Üçüncü Parti Lojistik

UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı A.Ş. | Türkiye

Üçüncü Parti Lojistik

Iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. | Türkiye Ödeme Sistemi


Kişisel verileriniz adidas platformları, uygulamaları veya başka yerler üzerinden adidas Veri Sorumlusu olmayan şirketler tarafından kendi amaçları için kullanıldığında, onların kişisel verilerinizi nasıl işlediğine dair daha detaylı bilgi için lütfen adidas Veri Sorumlusu olmayan şirketler için olan gizlilik politikasını inceleyin.