GİZLİLİK BİLDİRİMİ

GÜNCELLEME: 2022-03-01

Bu Gizlilik Bildirimi, bir üyelik hesabı oluşturup kaydettiğinizde ve adiClub üyesi olduğunuzda doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanabileceğiniz bilgileri (bundan böyle “Kişisel Veriler” olarak anılacaktır) nasıl toplayıp işlediğimizi size bildirir.

adidas, 6698 sayılı Türk Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (bundan böyle “Türk Veri Koruma Kanunu” olarak anılacaktır) dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Kişisel Verilerinizi korumaktan ve AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (bundan böyle “GDPR” olarak anılacaktır) ve Kişisel Verilerinizin kullanımını düzenleyen ulusal mevzuata uymaktan sorumludur. Kişisel verileriniz ilk elden, Türkiye Kişisel Verilerin Korunması Kanunu perspektifinden veri sorumlusu olarak hareket edecek olan Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. (bundan böyle “adidas” olarak anılacaktır) tarafından toplanacaktır. Bu tür kişisel veriler diğer adidas kuruluşlarına aktarılacak ve Kişisel Verilerinizin adidas tarafından adidas Gizlilik Bildiriminde tanımlanan amaçlar için nasıl kullanıldığını birlikte belirleyeceklerdir (“Ortak Denetleyiciler”).

  • Adidas Spor Malzemeleri Satiş Ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul
  • adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Germany (”adidas AG”)
  • adidas Business Services B.V. - Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Netherlands
  • adidas (UK) Limited - Pepper Road, Hazel Grove, The adidas Centre, Stockport, Cheshire, SK7 5SA, England (“Local Selling Entity”)

adiClub Üyelik Yönetimi

Bu bölüm, bir üyelik hesabı oluşturup kaydolduğunuzda ve adi Club üyesi olduğunuzda geçerlidir.

adidas, adiClub üyeliğinizin Kişisel Verilerini aşağıdaki amaçlarla toplar ve kullanır:

  1. Üyelik Şart ve Koşullarına uyum; ve
  2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim, İş ve Pazarlama Analitiği ve Hedefli Pazarlama Mesajları için Profil Oluşturma.

1. Üyelik Hüküm ve Koşullarına Uyum

VERİNİN İŞLENMESİ

Bir üyelik hesabına başvurup hesap oluşturduğunuzda, hesabınızı yönetmek ve adiClub Şart ve Koşullarına uyum için Kişisel Verilerinizi toplar ve kullanırız.

Bu, aşağıdakileri içerir:

  1. sizin için bir üyelik profili ve hesabı oluşturmak için kayıt formunda verdiğiniz Kişisel Verilerin toplanması, saklanması ve işlenmesi;
  2. profilinize ve hesabınıza bir üyelik kimliği atamak ve sizi tanımlamak için verdiğiniz diğer Kimlik bilgileriyle birlikte üyelik kimliğini kullanmak;
  3. tüm adidas marka alanlarına ve uygulamalarına erişmek için üyelik hesap bilgilerinizin adidas “Global Kimlik Bilgileriniz” olarak kullanılmasını sağlamak;
  4. tüm adidas etki alanlarında ve uygulamalarında profil bilgileriniz, seviyeniz, puanlarınız ve diğer ilgili bilgiler dahil olmak üzere mevcut üyelik durumunuzu görüntülemek;
  5. hesap durumunuzla ilgili mesajlar (seviye atlama ve/veya düşme), yönetim (sizin için açılan ödüller ve bunların nasıl alınacağı) ve bakım talepleri (örneğin, parola sıfırlama) dahil olmak üzere size e-posta yoluyla üyelik yönetimi mesajları göndermek;
  6. adidas uygulamalarında hesap durumunuz (seviye atlama ve/veya düşme), yönetim (sizin için açılan ödüller) ve bakım talepleri (örneğin, parola sıfırlama) hakkında push bildirimi yoluyla üyelik yönetimi mesajları göndermek. Mobil cihazlarınızdaki “Ayarlar”ı kullanarak push bildirimlerini istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak, push bildirimlerini kapatırsanız, üyeliğinizle ilgili önemli mesajlar için e-posta yoluyla sizinle iletişime geçmemiz gerekebilir;
  7. üyelere özel yarışmalara ve/veya çekilişlere katılmak amacıyla profilinizi ve hesap bilgilerinizi doğrulamak ve kullanmak. Bu, özellikle ödül kazandığınız durumlarda çekilişleri yönetmemize destek olan iş ortaklarıyla iletişim bilgilerinizi paylaşmayı da içerecektir;
  8. size ödül sağlamak için kulüp puanlarınızın hesaplanması. Bu, ödülün bir ortak aracılığıyla veya yalnızca ortak tarafından sağlanabileceği durumlarda, ödülün yönetilmesinde bize destek olan ortaklarla verilerinizi paylaşmayı içerecektir;
  9. ödülleri almak için puanlarınızı kullandıktan sonra puan durumunuzun güncellenmesi;
  10. puan kullanımı ve ödül alma faaliyetlerinizi ve geçmişinizi takip etmek;
  11. özel tekliflere ve promosyonlara erişmenizi sağlamak;
  12. size, özel etkinliklere davetiye göndermek;
  13. sınırlı üretim ürünlerine erişmenize izin vermek;
  14. üyelik teklifinin bir parçası olarak size adidas koşu ve antrenman Temel Özelliklerini sağlamak (değiştirilebilir);
  15. üyelik Şart ve Koşullarına uygun olarak üyelik ödülü olarak sunulan adidas koşu ve antrenman Premium Özelliklerine erişmenizi sağlamak;
  16. runtastic GmbH’den satın alınan bir abonelik yoluyla adidas koşu ve antrenman Premium Özelliklerine erişmenizi sağlamak;
  17. q.çevrimiçi ve uygulamada check-out süresini kısaltmak için gönderim adresinizi ve ödeme bilgilerinizi saklamak;
  18. tam sipariş geçmişinizi istediğiniz zaman erişebilmeniz için saklamak;
  19. sipariş teslimatınızı hesabınızdan takip etmenize izin vermek;
  20. üyelik kimliğinizi ve profilinizi kullanarak çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla adidas ile iletişim kurduğunuzda üyelik profilinize erişme ve size hizmet ve destek sağlama (talimatlarınızı izleyerek hesap bilgilerinizi güncelleme, hesabınızla ilgili sorularınızı, satın alımlarınızı, uygulamalarımızı kullanma teknik desteğinizi, gizlilik sorgularınızda sizi destekleme dahil);
  21. sizden doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız, üyelik kimliğiniz veya e-postanız aracılığıyla tanımlanmış olan tüm Kişisel Verileri, bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar ve puan ve seviye hesaplama amacıyla katılımcı adidas franchise mağazaları dahil olmak üzere üyelik profilinizle saklamak; ve
  22. Üyelik Yönetimi Bilgilerinin adiClub İş Ortaklarıyla paylaşılması ve Şartlar ve Koşullarda belirtildiği şekilde Puan ve Ödül Kazanmak amacıyla adiClub iş ortaklarından veri alınması. Bu kesinlikle verilerin adiClub Ortakları tarafından toplandığı andaki açık onayınıza dayanmaktadır; adiClub İş Ortağıyla veya adidas ile veri paylaşımını durdurmak isterseniz, onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

YASAL DAYANAK

Sözleşmenin İfası (VERİLERİN İŞLENMESİ: a - u)

Onay (VERİLERİN İŞLENMESİ: v)

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

Üyelik Yönetim Bilgileri

Kimlik Bilgileri

İletişim Bilgileri

Tarama Bilgileri

Mobil Cihaz Bilgileri

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Kişisel Görüş (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Beden Ölçüleri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Etkinliği (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Fitnes Aktivite Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Davranış ve Tercih Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresi ve yasal sınırlama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir hukuki ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG Alt Kuruluşlar ve İştirakleri

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

adiClub Ortakları

2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim, İş ve Pazarlama Analitiği ve Hedefli Pazarlama Mesajları için Profil Oluşturma

VERİNİN İŞLENMESİ

Kişisel Verilerinizi, sizin için kişiselleştirilmiş içerik oluşturmak ve üyeliğinizi sürme ve sürdürme, hedeflenen pazarlama mesajlarımıza yanıt verme ve adidas ürünlerini satın almaya ve adidas platformlarını kullanmaya devam etme olasılığınızın daha yüksek olmasını sağlamak için sizinle etkileşimde bulunduğumuzdan emin olmak için kullanırız.

Bu, aşağıdakileri içerir:

  1. adidas ürünleri, hizmetleri ve yaşam tarzı önerileri ile ilgili promosyon mesajları da dahil olmak üzere, kulüp puanlarını nasıl kazanacağınız veya seviyenizi nasıl koruyacağınız konusunda size kişiselleştirilmiş e-posta mesajları göndermek. Mesajdaki "Aboneliği İptal Et" işlevini kullanarak istediğiniz zaman bu mesajdan aboneliğinizi iptal edebilirsiniz;
  2. adidas ürünleri, hizmetleri ve fitnes ve yaşam tarzı önerileri ile ilgili promosyon mesajları da dahil olmak üzere kulüp puanları kazanma veya seviyenizi koruma konusunda adidas uygulamaları aracılığıyla size push bildirimi gönderme. Mobil cihazlarınızdaki “Ayarlar”ı kullanarak push bildirimlerini istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak, aboneliğinizi doğrudan e-posta iletilerinde iptal edebileceğiniz e-posta iletilerini almaya devam edebilirsiniz;
  3. çevrimiçi tarama davranışınızı takip etme ve izleme (web sitesinde ve Çerez, Piksel, Etiket kullanımı da dahil olmak üzere uygulamalarımızda belirli izleme teknolojilerini kullanmamıza giriş yaptıysanız ve kabul ettiyseniz);
  4. sizden doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız, üyelik kimliğiniz veya e-postanız aracılığıyla tanımlanmış olan tüm Kişisel Verileri, bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar da dahil olmak üzere üyelik profilinizle ve katılımcı adidas franchise mağazalarında puan ve seviyelerin hesaplanması amacıyla saklamak ve bunları üyelik profilinizi zenginleştirmek için kullanmak; ve
  5. bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında ve katılımcı adidas franchise mağazalarında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar da dahil olmak üzere, üyelik kimliğiniz veya e-postanız aracılığıyla üyelik profilinizle özdeşleştirilen, doğrudan veya dolaylı olarak sizden topladığımız tüm Kişisel Verileri analiz etmek ve değerlendirmek. Daha spesifik olarak bu, Kişisel Verilerinizi aşağıdaki şekillerde kullanmayı içerir:

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

    Bize verdiğiniz tüm bilgileri doğrudan veya dolaylı olarak birleştirerek sizinle ilgili bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmiş etkileşimimize ve beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi çıkarsamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru anda doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme düzeyi bize verdiğiniz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİĞİ

    Aşağıdakileri daha iyi anlamak için verilerinizi farklı analitik amaçlar için kullanıyoruz:

    1. platformlarımıza nasıl göz attığınız ve kullandığınız;
    2. hangi ürünler ilginizi çekiyor;
    3. ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğeniyorsunuz;
    4. müşteri hizmetleri, size yönelik pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere verdiğiniz tepki;
    5. ürün ve web sitesi tasarımımız;
    6. genel kullanıcı deneyiminin sizin için çalışıp çalışmadığı.

    Bu analizi, pazarlama iletişimimizin sizinle olan ilişkisini ve kanallarımız ve platformlarımızdaki kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini artırmak için kullanıyoruz.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

    Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek sizin tek ve birleşik bir tüketici profilinizi oluşturuyoruz. Bu, dijital ortamda veya çevrimdışı olarak sizden doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize verdiğiniz geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle etkileşiminizi ve iletişiminizi içerir.

  • VERİ MODELLERİNİ GELİŞTİRME

    Yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ürün ve hizmetlerimizdeki ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analitik faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini ve profiliniz ile kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihinizi daha fazla tahmin etmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız.

YASAL DAYANAK

Meşru Menfaat

Meşru menfaatimize her zaman itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. >

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

Üyelik Yönetim Bilgileri

Kimlik Bilgileri

İletişim Bilgileri

Tarama Bilgileri

Mobil Cihaz Bilgileri

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Kişisel Görüş (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Beden Ölçüleri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Etkinliği (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Fitnes Aktivite Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

Davranış ve Tercih Bilgileri (adidas’ın kullanımına sunulduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ

Üyelik süresi ve Kişisel Verilerinizi silerek meşru menfaatimize itiraz etmediğiniz sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG Alt Kuruluşlar ve İştirakleri

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

E-posta Pazarlama Destek Sağlayıcıları

adiClub Ortakları

E-posta Pazarlama Destek Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

3. Yasal Yükümlülüklere Uyum

3.1. Yasal Yükümlülük - Kolluk Kuvvetleri Ve Düzenleyici Makamlarla İşbirliği (Mahkemeler Dahil)

VERİNİN İŞLENMESİ

Yasal olarak, ulusal ve kamu güvenliği nedeniyle, suç önleme, soruşturma ve kovuşturma, kara para aklama, adli işlemler, diğer bireylerin hak ve özgürlüklerin korunması ve uygulanması ile hukuk davası iddiaları nezdinde Kişisel bilgilerinizi sağlamak için gerekli olduğunda, isteğin kanun tarafından zorunlu olduğuna inandığımızda yetkililer veya kişiler tarafından istendiği gibi bilgileri veririz. Bildirim yasalara aykırıysa sizi bu konuda bilgilendiremeyebiliriz.

YASAL DAYANAK

Yasal Yükümlülük

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

İlgili resmi makam tarafından talep edilen tüm Kişisel Veri Kategorileri.

SAKLAMA SÜRESİ

Yasaların gerektirdiği sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas Veri Denetleyicileri

adidas AG Alt Kuruluşlar ve İştirakleri/p>

Vergi makamları da dahil olmak üzere yerel ve ulusal resmi makamlar

Yerel ve ulusal kolluk kuvvetleri

Yerel ve ulusal yargı organları

3.2. Kanıt - Sözleşme Uyuşmazlığı ve / veya Yasal Yükümlülük

VERİNİN İŞLENMESİ

Herhangi bir sözleşme anlaşmazlığı veya bireysel haklarınızı nasıl ele aldığımız da dahil olmak üzere herhangi bir soruşturma denetimi veya gizlilik uyum anlaşmazlığı ve şikayeti durumunda kendimizi savunabilmemiz için kanıt tutmamız gerekir.

YASAL DAYANAK

Yasal Yükümlülük

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

Kanıt olarak kullanılması gereken tüm Kişisel Veri Kategorileri

SAKLAMA SÜRESİ

Sözleşme süresine ve/veya yasal gerekliliğe bağlı olarak yasal sınırlama süresi

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG Alr Kuruluşlar ve İştirakleri

HAKLARINIZ

  • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenin ve Kişisel Verilerinizin bir kopyasını alın

    Kişisel Verilerinizin başkaları üzerinde olumsuz bir etkisi yoksa bir kopyasını alma hakkınız vardır.

  • Kişisel Verilerinizle ilgili bilgilere erişim

  • Aşağıdaki bilgilerin yanı sıra Kişisel Verilerinizi kullanıp kullanmadığımızı bilme hakkınız vardır:

    1. neden Kişisel Verilerinize sahibiz;
    2. hangi veri kategorilerine sahibiz;
    3. Kişisel Verilerinizle ne yapıyoruz;
    4. Kişisel Verilerinize kimlerin erişebileceği (ve nerede oldukları);
    5. Kişisel Verilerinizin aktarılabileceği yerler;
    6. Kişisel Verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz;
    7. Kişisel Verilerinizi doğrudan bize sağlamadıysanız, bunları nasıl elde ettik;
    8. yürürlükteki yasalar kapsamındaki haklarınız ve işlemeyi kısıtlama imkanı;
    9. kişisel Verilerinizi herhangi bir otomatik karar verme için kullanıp kullanmadığımız; ve
    10. bazı durumlarda, karar sizi önemli ölçüde etkiliyorsa, otomatik karar verme sürecimizin nasıl çalıştığını bilme hakkınız vardır.
  • Kişisel Verilerinizin işlenmesinin amacını ve bu Kişisel Verilerin amaca uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenin ve Kişisel Verilerinizin doğru olduğundan emin olun

    Hakkınızdaki doğru ayrıntıları kullandığımızdan emin olma hakkına sahipsiniz.

  • Kişisel Verilerinizin Silinmesi

    Aşağıdaki durumlarda Kişisel Verilerinizi silmemizi isteme hakkınız vardır:

    1. artık belirli bir amaç için, örneğin bir sözleşme veya yasal bir gereklilik için buna ihtiyacımız yok; veya
    2. Kişisel Verilerinizi topladığımızda onayınızı istememiz durumunda verdiğiniz onayı geri çekersiniz; veya
    3. Kişisel Verilerinizi, doğrudan pazarlama faaliyetleri de dahil olmak üzere belirlediğimiz meşru menfaatlere dayanarak kullanmamıza itiraz ederseniz, meşru menfaatlerin zorlayıcı ihtiyacını gösteremediğimiz sürece.
  • Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızı kısıtlayın

    Aşağıdaki durumlarda, Kişisel Verilerinize belirli şeyler yapmamızı engelleme hakkınız vardır:

    1. doğru Kişisel Verileri kullandığımızı düşünmüyorsunuz;
    2. Kişisel Verilerinizi silmemizi istemiyor, ancak yasalara uyduğumuzu da düşünmüyorsunuz;
    3. bize karşı yasal bir şikayette bulunmak istiyorsunuz, ancak verileri silmek istiyoruz; veya
    4. kullanımımıza ilişkin açıklamamıza “meşru menfaat” temelinde itiraz ediyorsunuz. Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızı başarılı bir şekilde kısıtladığınızda, Kişisel Verilerinizi yalnızca sizin onayınızla veya yasaların gerektirdiği sürece kullanacağız.
  • Başka bir şirketle paylaşabilmeniz için taşınabilir bir dosya edinme

    Yasal dayanağın onay veya sözleşmenin ifası olduğu durumlarda bize sağladığınız Kişisel Verileri içeren taşınabilir bir dosya edinme hakkınız vardır. Dosya, hizmetimizi veya ürünlerimizi kullandığınızda tarafımızca pasif olarak elde edilen veriler de dahil olmak üzere, bize aktif ve bilerek sağladığınız Kişisel Verileri size sağlayacaktır.

  • Onayınızın geri çekilmesi

    Kişisel Verilerinizi onayınıza dayanarak kullandığımızda, fikrinizi değiştirme ve onayınızı istediğiniz zaman geri çekme hakkınız vardır.

  • Kişisel Verilerinizi “Meşru Menfaat” temelinde işlediğimizde itiraz etmek veya yalnızca otomatik sistemler aracılığıyla işlenen verileri analiz ederek kendinize karşı bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etmek

    Kişisel Verilerinizi işbu Gizlilik Bildiriminde belirtildiği şekilde “Meşru Menfaat” temelinde işlediğimizde, buna katılmama ve Kişisel Verilerinizi bu amaçla işlememizi durdurma hakkınız olabilir. Yine de itirazınız ışığında bile Kişisel Verilerinizi işlemeye devam etmek için zorlayıcı nedenlerimiz olabilir. Bu gibi durumlarda size gerekçemizi sunacağız. Doğrudan pazarlama amaçlarıyla ilgili olduğu her durumda itirazınıza saygı duyacağız ve uygulayacağız.

  • Otomatik karar verme sürecimiz tarafından oluşturulan karara itiraz etme

    Yasal bir etki yaratan bir sonuca yol açan otomatik karar verme araçlarını veya süreçlerini kullandığımızda (Ödeme Sahtekarlığı Tespiti gibi), söz konusu karardaki mantığı, bu sürecin önemini ve olası sonuçlarını anlama hakkına sahipsiniz. Ayrıca, özellikle bu bizimle bir sözleşme yapmak için kullanıldığında, insan müdahalesi talep etme hakkına da sahipsiniz. Fikrinizi ifade ederek kararımıza meydan okuyabilirsiniz.

  • Yerel veri koruma denetim otoritenize (yani Kişisel Veri Koruma Otoritesine) şikayette bulunma ve verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesinden kaynaklanan zararın tazminini talep etme

    Kişisel Verilerinizi nasıl ele aldığımızdan veya burada sağlanan haklarınıza nasıl yanıt verdiğimizden memnun değilseniz, yerel veri koruma denetim otoritenize bize karşı şikayette bulunma hakkınız vardır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TÜRKİYE DIŞINA AKTARDIĞIMIZDA ADİDAS NE YAPAR?

Kişisel Veri işleme faaliyetine bağlı olarak, Kişisel Verileriniz yukarıda listelendiği gibi yurt içinde ve yurt dışında farklı “Alıcı Kategorileri” ile paylaşılmaktadır. Alıcının Türkiye dışında bulunduğu durumlarda, sınır ötesi veri aktarımlarına ilişkin açık onaylarınızın toplanması gibi gerekli önlemleri uyguladık.

KİŞİSEL VERİLERİNİZ NASIL KORUYORUZ?

Kişisel Verilerinizin kaybı, değiştirilmesi veya yetkisiz erişimi de dahil olmak üzere Kişisel Verilerinizi kullanmamızla ilgili riskleri ele almak ve haklarınızı kullanmanız için size yetki vermek için uygun teknik ve kurumsal önlemleri uyguluyoruz. Servis sağlayıcılarımızdan da aynı şeyi kurumsal anlaşmalar yoluyla yapmalarını talep ediyoruz. Ancak, Kişisel Verilerinizin internet üzerinden iletilmesinin kendi sorumluluğunuzda olduğunun farkında olmalısınız. Kişisel Verilerinizi ancak elimizde olduğunda koruyabiliriz.

SORULAR, ŞİKAYETLER VE DESTEK - VERİ DENETLEYİCİSİ KİMDİR VE NASIL İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ?

adidas Müşteri Hizmetleri

MÜŞTERİ HİZMETLERİNE SORUN www.adidas.com.tr

adidas Gizlilik Ekibi

DataProtection@adidas.com

Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy

Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

Veri Koruma Denetim Otoriteleri

adidas Lider Denetim Otoritesi

Bayerisches Landesamt für
Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27

91522 Ansbach

Almanya

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Yerel Türk Denetim Otoriteniz

Türkiye Kişisel Verileri Koruma
Kurumu

Nasuh Akar Mahallesi 1407.

Sok. No:4, 06520 Çankaya/Ankara

+90 312  216 50 00