GİZLİLİK POLİTİKASI

GÜNCELLEME: 2022-03-01

  1. Bu Gizlilik Politikası / Aydınlatma Metni Ne Anlama Geliyor?
  2. Kişisel Verilerinizden Kim Sorumlu ("Adidas Ortak Veri  Sorumluluları / Adidas Sorumlu Kurumları")?
  3. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınızı Nasıl Kullanırsınız?
    1. Kişisel Verilerinize Erişin ve Kişisel Verinizin İşlenip İşlenmediğini Öğrenin
    2. Kişisel Verilerinizin, Başka Bir Şirketle Paylaşabilmeniz için  Taşınabilir Bir Kopyasını Elde Edin
    3. Hesabınıza ve E-posta Adresinize Bağlı Tüm Kişisel Verilerinizi Silin
    4. Kişisel Verilerinizin Doğru Olduğundan Emin Olun
    5. E-posta Pazarlama Mesajlarımızın Aboneliğinden Çıkın
    6. Kişisel Verilerinizi Nasıl Kullandığımızı Kısıtlayın
    7. Onayınızı Geri Çekin
    8. Kişisel Verilerinizi "Meşru Menfaate" Dayalı Olarak İşlediğimizde İtiraz Edin (Doğrudan Pazarlama Mesajlarımızın Aboneliğinden Çıkmak Dahil)
    9. İnsani Müdahale Olmadan Sadece Otomatik Karar Verme Mekanizması Tarafından Oluşturulan Bir Karara İtiraz Edin
    10. Genel Yardım
    11. Yerel Veri Koruma Denetim Kurumuna Şikayette Bulunun
    12. Bireysel Haklarınızı Kullanmak İçin Üçüncü Taraf Araçlarını Kullanın
  4. Hangi Kişisel Verileri Topluyoruz ve Kullanıyoruz ("Kişisel Veri Kategorileri")?
  5. Kişisel Verileriniz Adidas Tarafından Neden ve Nasıl Toplanıp Kullanılmaktadır?
    1. "ÇEREZ" BİLDİRİMİ: Cihaz Bilgilerinizi Toplamak ve Platformlarımızdaki ve Diğer Platformlardaki Faaliyetlerinizi İzlemek İçin Tarayıcınıza Çerezler, Pikseller, Etiketler ve Diğer Teknolojilerin Yüklenmesi
    2. Adidas Çevrimiçi Mağaza ve Adidas Platformlarını Kullanın
      1. İnternet Sitesi ve Uygulama Kullanımı
      2. Etki Alanı ve Ağ Güvenliği ve Kullanıcı Doğrulaması
      3. Tüm Adidas Platformları İçin Global Kimlik Belgesi – Kullanıcı Deneyimi
      4. Sürekli Oturum Açma
      5. Adidas Ürünlerinin Satışı - Çevrimiçi ve Çevrimdışı Sipariş
      6. Dijital Alışveriş Deneyiminizin Zenginleşmesi ve Gelişimi
      7. Ödeme Dolandırıcılığı Tespiti
      8. Ürün Teslimatı
      9. Elektronik Teslimat Takibi
      10. İş Operasyon Analitikleri
      11. Müşteri Hizmetleri
      12. Infinite Play Programı Yeniden Satış Katılımı
    3. Hedefli Reklamlar Gösterimi ve Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları Gönderimi
      1. E-Posta Yoluyla Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları (Bültene Kayıt)
      2. E-Posta Yoluyla Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları (Mevcut Sözleşme Üzerinden)
      3. Üçüncü Taraf Reklam Platformlarında Hedeflenen Mesajlar
      4. Sosyal Medyadan Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC) Edinimi
      5. Anlık Bildirimler (Uygulama İçi İletişim)
    4. Adidas Üyelik Programlarını Yönetin, Etkinlikler ve Aktiviteler Düzenleyin
      1. Adiclub  Üyelik Yönetimi
      2. Adiclub Üyelik Yönetimi
      3. Çekiliş ve Yarışmalara Katılım
      4. Özel Etkinlik Kaydı
      5. Açık Etkinlik Kaydı
    5. Adidas Marka Ürün ve Hizmetlerin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi
      1. Ürün Araştırma ve Geliştirme
    6. Yasal Yükümlülüklere Uyum
      1. Yasal Yükümlülük - Kolluk ve Düzenleyici Makamlarla İşbirliği (Mahkemeler Dahil)
      2. Delil – Sözleşmesel Uyuşmazlıklar ve/veya Hukuka Uyum
  6. Kişisel Verilerinizin Alıcıları
  7. Kişisel Verilerinizi Türkiye Dışına Aktardığımızda Adidas Ne Yapıyor?
  8. Genel Sorular, Destek
  9. Güncellemeler ve Güncellemelerin Bildirimi

  1. BU GİZLİLİK politikası NE anlama geliyor?

Bu Gizlilik Politikası/ Aydınlatma Metni ("Aydınlatma") AB Genel Veri Korunma Tüzüğü (“GDPR”) ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") dahil ama bununla sınırlı olmaksızın kişisel verilerinizin kullanımını yöneten yerel mevzuat tarafından talep edilen,  sizin doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız veya adidas’ın ("adidas", "biz", "bize/bizi") başkaları üzerinden sağlanan verilerini nasıl topladığına ve işleyeceğine ilişkin gerekli bilgileri sağlar. Bilgiler, sizi diğerlerinden bağımsız bir birey olarak tanımlamamıza izin verdiğinde, GDPR ve KVKK kapsamında "kişisel veri" olarak tanımlanır.

Ayrıca, bizimle kişisel verilerinizi paylaştığınızda görüntülenen tüm gizlilik politikalarını, bu Aydınlatma kapsamında olmayan belirli bir durumuna ilişkin ayrıntıları düzenlediğinden okumanız gerekmektedir.

Eğer bizimle etkileşime  geçmek için herhangi bir platformumuza Virtual Private Network/ Sanal Özel Ağ (aynı zamanda "VPN" olarak bilinir) kullanarak, mevcut veya ikamet ettiğiniz ülke dışında KVKK'nın geçerli gizlilik mevzuatı olmadığı bir ülkeden  erişiyorsanız - buna satın almalar da dahildir - lütfen o platformdaki veya portal’daki gizlilik bildirimini / aydınlatma metnini okuyunuz, adidas Veri Sorumluları'nın, bağlı markalarımızın ve o ülkedeki adidas’ın bağlı ortaklıklarının Kişisel Verinizi nasıl kullandığı ve koruduğunu, KVKK'dan nasıl farklı olabileceğini anlayınız.

Düzenli olarak bu Aydınlatma'nın içeriği gözden geçirilerek gerekli olan durumlarda düzeltmeler ve değişiklikler yapılacaktır. Yasa gereği, haklarınız ve Kişisel Verileriniz üzerinde etkili olacak önemli değişiklikler yaptığımızda, bu değişiklikleri önceden duyurmamız ve sizin bu değişikliklerden haberdar olduğunuzdan emin olmamız gerekmektedir, bu durum size bir e-posta duyurusu göndermemizi gerektirebilmektedir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZDEN kim SORUMLU (ADIDAS ORTAK veri sorumluları”)?

Bu Aydınlatma'da belirtilen amaçlar için KVKK ve GDPR ile uyumlu olarak, aşağıdaki adidas kurumları sorumludur:

Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

adidas AG - Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Almanya ("adidas AG")

adidas  Business Services B.V.  –  Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Hollanda

adidas (UK) Limited - Pepper Road, Hazel Grove, The adidas Centre, Stockport, Cheshire, SK7 5SA, İngiltere (Yerel Satış Kurumu”)

Aynı zamanda,

  • adidas ÜRÜNLERİNİN SATIŞI – ÇEVRİMİÇİ VE ÇEVRİM DIŞI SİPARİŞLER
  • ÜRÜN ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

amaçları  için aşağıda belirtilen adidas kurumları Kişisel Verilerinizden sorumludur:

adidas AG

Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

adidas International Trading AG - Am Platz 1b, Root D4, Luzern, 6039, Switzerland

 

Bunlar GDPR ve KVKK uyarınca adidas Ortak Veri Sorumluları olarak bilinirler. Ortak Veri Sorumluları Kişisel Verilerinizi neden ("Amaç"), nasıl ("İşleme") ve ("Hukuki Sebep")’lere uygun olarak kullandığımızı belirlemekle sorumlular. Bu Aydınlatma'da, tamamına "adidas Veri Sorumluları" diyerek kolay anlamanızı sağlayacağız.

Bu Aydınlatma'daki bazı senaryolarda tanımlandığı üzere, diğer adidas ve/veya adidas olmayan kurumlar da aynı zamanda Kişisel Verilerinizin kullanımından sorumlu olabilir, lütfen daha fazla bilgi için ilgili senaryoya bakınız.

İlk aşamada, kişisel verileriniz KVKK kapsamında veri sorumlusu olarak hareket eden Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. ("adidas") tarafından toplanacaktır. Kişisel verileriniz diğer adidas kurumlarına da aktarılacak ve adidas Veri Sorumluları tarafından ortak olarak Kişisel Verilerinizin işbu Gizlilik Politikası'nda / Aydınlatma'da belirlenen amaçlar doğrultusunda nasıl kullanılacağına / işleneceğine karar verilecektir. Bu nedenle adidas, Aydınlatmayla ilgili veya kişisel verilerinizin herhangi bir AB/AEA ülkesinde ve aynı zamanda Türkiye’de nasıl kullanıldığı/işlendiği ve korunduğu konusunda herhangi bir soruda ana temas noktası olacaktır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNizE İLİŞKİN HAKLARINIZI NASIL KULLANIRSINIZ?

adidas Veri Sorumlularına sağlanan tüm Kişisel Verileriniz için aşağıda açıklanan tüm haklara sahipsiniz. Haklarınızı zamanında kullanmak için lütfen talimatları okuyunuz ve uygulayınız. adidas dışı bir şirket Kişisel Verilerinizden bağımsız olarak sorumluysa, haklarınızı onlara karşı  korumak için adidas dışı bu şirketle temas kurmanız ve o şirketin gizlilik politikasını / aydınlatma metnini okumanız gerekir. Kimliğinizin doğrulanamaması durumunda talebiniz işleme alınamayacaktır. Tüm tüketicilerimizin Kişisel Verilerini ve haklarını korumak için kimliğiniz hakkında makul şüphelerimiz varsa ek doğrulama soruları sorulabilecektir.

Eğer Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızla ilgili veya genel sorularınız varsa veya haklarınızla ilgili acil yardım ve desteğe ihtiyacınız varsa, lütfen Müşteri Hizmetleri ekibimizle iletişime geçiniz. İletişim bilgilerine ve kanallarına https://adidas.com/help bağlantısına tıklayarak  ulaşabilirsiniz.

    1. KİŞİSEL VERİLERİNİZE ERİŞİN VE KİŞİSEL VERİNİZİN İŞLENİP İŞLENMEDİĞİNİ ÖĞRENİN
    2. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN, BAŞKA BİR ŞİRKETLE PAYLAŞABİLMENİZ İÇİNTAŞINABİLİR BİR KOPYASINI ELDE EDİN
    3. HESABINIZA VE E-POSTA ADRESİNİZE BAĞLI TÜM KİŞİSEL VERİLERİNİZİ SİLİN

adidas’ın Kişisel Verilerinizi nasıl topladığı ve kullandığı hakkında Kişisel Verileriniz ve bilgilerinize erişmek için, dosyanızın makinede okunabilir, taşınabilir bir kopyasını edininiz, veya Kişisel Verilerinizi siliniz. Bu kapsamda lütfen aşağıdaki talimatları kullanarak bizim self servis aracımızı kullanınız. Kimliğinizin belirlenmesi ve talebinizin işleme alınabilmesi için e-posta adresiniz gereklidir aksi halde kimliğiniz belirlenemeyecek ve talebinizi işleme alınamayacaktır. Eğer yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen Müşteri Hizmetleri ekibimizle temas kurunuz: (https://adidas.com/help).

İNTERNET SİTESİ:

1. Adım

Sayfanın en altına gidiniz ve "VERİ AYARLARI" sekmesinin üzerine tıklayınız.

2. Adım

Aşağıdaki seçeneklerden birini seçiniz: 1) "Bana verilerimi gönder"; veya 2) "Bana makine tarafından okunabilir verilerimi gönder"; veya 3) veya "Verilerimi ve hesabımı sil".

3. Adım

Adidas ile paylaştığınız soyadınızı ve e-posta adresinizi giriniz. – Soyadı ve e-posta adresi dosyamızda bulunan bilgilerle eşleşmezse, talebiniz reddedilecektir. Yardıma ihtiyacınız olursa yerel Müşteri Hizmetleri ekibimizle (https://adidas.com/help) temas kurabilirsiniz.

4. Adım

E-posta adresinizi doğrulamak için e-postanızı kontrol ediniz ve e-postada verilen talimatları izleyiniz – e-posta adresinizi doğrulamazsanız talebinizin işleme alınmayacağını ve talebinizin 30 gün sonra silineceğini lütfen unutmayınız.

5. Adım

30 gün içerisinde e-postanızı tekrar kontrol ediniz ve talep ettiğiniz dosyanızı almak için bağlantıya tıklayınız VEYA verilerinizin silinmesi için onay veriniz.

6. Adım

Eğer bir başka talebi daha yürütmek istiyorsanız 1- 5 arası Adımları tekrarlayınız.

ADIDAS UYGULAMASI & ONAYLANMIŞ UYGULAMA

1. Adım

"AYARLAR" sekmesine gidiniz.

2. Adım

"HESABI YÖNET" sekmesine tıklayınız.

3. Adım

Bu seçeneklerden birini seçiniz: 1) "Bana verilerimi gönder"; veya 2)"Bana makinanın okuyabileceği verilerimi gönder"; veya 3) "Verilerimi & hesabımı sil".

4. Adım

Adidas ile paylaştığınız soyadınızı ve e-posta adresinizi giriniz - lütfen bu alanları daha önce doldurulduğunu unutmayınız.

5. Adım

E-posta adresinizi doğrulamak için e-postanızı kontrol ediniz ve e-postada verilen talimatları izleyiniz – e-posta adresinizi doğrulamazsanız talebinizin işleme alınmayacağını ve talebinizin 30 gün sonra silineceğini lütfen unutmayınız.

6. Adım

30 gün içerisinde e-postanızı tekrar kontrol ediniz ve talep ettiğiniz dosyanızı almak için bağlantıya tıklayınız VEYA verilerinizin silinmesi için onay veriniz.

Siparişiniz teslim edilmeden önce ve/veya sonra siparişinizin/işlem bilgilerinizin bir kopyasını görüntülemek ve alabilmek için:

İNTERNET SİTESİ

1. Adım

Sayfanın en üstüne gidiniz ve "sipariş takibi" sekmesine tıklayınız.

2. Adım

Alışveriş yapmakta kullandığınız sipariş  numarası ve e-posta adresinizi giriniz - eğer farklı adidas sitelerinden alım yaptıysanız, her bir sitede siparişinize erişebilmek için bu işlemi tekrar etmeniz gerekmektedir. Yardıma ihtiyacınız olursa yerel Müşteri Hizmetleri ekibimizle (https://adidas.com/help) temas kurabilirsiniz.

3. Adım

"Git" sekmesine tıklayınız.

4. Adım

Sipariş numarası ve e-posta adresiyle eşleşen siparişi doğrudan internet sitesinden görüntüleyiniz.

ADIDAS UYGULAMASI & ONAYLANMIŞ UYGULAMA

1. Adım

"AYARLAR" sekmesine gidiniz.

2. Adım

"SİPARİŞLER" sekmesine tıklayınız.

3. Adım

Belirli ülke/ konum ayarlarına göre güncel profilinizle yaptığınız tüm siparişleri görüntüleyiniz.

4. Adım

Farklı ülke/ konum ayarlarında yapılan siparişler için 1-3 arası adımları tekrarlayınız.

Eski siparişlerinizi/ işlem bilgilerinizi silmek için

Bu bilgilerin silinmesini talep edebilirsiniz, bu da bilgilere erişiminizi kısıtlayacaktır. Ancak, bilgiler yasal gereklilikler ve sözleşme gerekliliklerine uymak için 10 yıl süreyle arşivlenecek ve dosyada tutulacaktır. Daha fazla bilgi için lütfen "adidas ürünlerinin satışı" bölümümüze bakınız.

Lütfen self servis hizmet aracımızın standart işlem süresinin 1 ay olduğunu unutmayınız.

Talebinizin karmaşıklığına ve  o sıradaişleme koyduğumuz diğer isteklerin sayısına bağlı olarak, işleme süremiz aşağıdaki nedenlerle 2  ay daha uzayabilir: 1) e-posta adresinizi ve/veya diğer tanımlayıcıyı kullanarak sizi başarılı bir şekilde tanımlayamadığımız ve talebinizi hiç işleme koyamadığımız durumlar; ve/veya 2) self servis aracımızı kullanmadığınız veya kullanamadığınız durumlar ve daha fazla yardım talep etmediğiniz/ edemediğiniz durumlar; ve/ veya 3) yanıtınızın e-posta dışındaki yollarla verilmesini talep ettiğiniz durumlar.

Ek olarak, lütfen bu Aydınlatma'daki detayları dikkate alarak aşağıdakiler hakkında bilgi sahibi olunuz: a) Kişisel Verilerinize neden sahip olduğumuz; b) sahip olduğumuz veri kategorileri; c) Kişisel Verilerinizle ne yaptığımız; d) Kişisel Verilerinize kimin erişiminin olduğu (ve nerede oldukları); e) Kişisel Verilerinizin nereye aktarılabileceği; f) Kişisel Verilerinizi ne kadar süreyle sakladığımız; g) Kişisel Verilerinizi doğrudan bize sağlamadıysanız, bunları nasıl elde ettiğimiz; h) yürürlükteki mevzuat kapsamındaki haklarınız ve işlemeyi kısıtlama olasılığı; i) Kişisel Verilerinizi herhangi bir otomatik karar verme için kullanmamız durumu; ve j) bazı durumlarda, karar sizi önemli ölçüde etkiliyorsa, otomatik karar alma mekanizmamızın nasıl çalıştığını bilme hakkınız vardır.

    1. KİŞİSEL VERİNİZİN DOĞRU OLDUĞUNDAN EMİN OLUN

Bilgilerinizde herhangi bir değişiklik yapmak için lütfen Müşteri Hizmetleri (https://adidas.com/help) ile temas kurun ve değişiklikleri doğrudan yapmak için adidas'taki hesabınıza erişin.

    1. E-POSTA PAZARLAMA MESAJLARIMIZIN ABONELİĞİNDEN ÇIKIN

E-posta pazarlama mesajlarımıza abonelikten dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Lütfen  her pazarlama e-postasının en altında yer alan "Abonelikten Çık" seçeneğini kullanınız.

Eğer yardıma ihtiyacınız varsa veya abonelikten çıkma başarısızlıkla sonuçlandıysa, lütfen

başarısızlığı bildirmek ve e-posta adresinizin adidas e-posta pazarlama listesinden ve abonelikten çıkarılmasını talep etmek için müşteri hizmetlerimizle (https://adidas.com/help) temas kurunuz.      

    1. kişisel verilerinizi nasıl kullandığımızı kısıtlayın
    2. ONAYINIZI GERİ ÇEKİN
    3. Kişisel Verilerinizi "Meşru Menfaate" dayalı olarak işlediğimizde itiraz eDİN (doğrudan pazarlama mesajlarımızın aboneliğinden çıkmak dahil)
    4. insani müdahale olmadan sadece otomatik karar verme mekanizması tarafından oluşturulan bir karara İTİRAZ EDİN
    5. Genel yardım

Genel destek için lütfen Müşteri Hizmetleri ekibimizle (https://adidas.com/help) temas kurunuz. İletişim bilgilerini YARDIM sekmesi üzerinden MÜŞTERİ HİZMETLERİNE SORUN” bölümünde bulabilirsiniz.

    1. YEREL VERİ KORUMA DENETİM kurumuna ŞİKAYETTE BULUNUN

Yukarıda sıralanan haklarınızdan herhangi birini ele alma şeklimizden memnun değilseniz, yerel makamlara (yani Kişisel Verileri Koruma Kurumuna) şikayette bulunma ve verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesinden kaynaklanan zararın tazminini talep etme hakkına sahipsiniz.

adidas Gizlilik Uyum Sorgulama ve Şikayet Gelen Kutumuza (dataprotection@adidas.com) yazarak sizi öncelikle kişisel haklarınızı nasıl ele aldığımız ve Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızla ilgili endişelerinizi ve şikayetlerinizi adidas Gizlilik ekibimiz ve Veri Koruma Görevlimizle paylaşmaya ve görüşmeye davet ediyoruz. Böylece endişelerinizi ve şikayetlerinizi derhal ele alabilecek ve umarız çözebileceğiz.

    1. BİREYSEL HAKLARINIZI KULLANMAK İÇİN ÜÇÜNCÜ TARAF ARAÇLARINI KULLANIN

Bireysel haklarınızı kullanmanıza yardımcı olmak için adidas harici şirketler tarafından yönetilen araçlar, uygulamalar, çözümler ve internet siteleri olduğunu anlıyoruz. Bu araçların tasarımına bağlı olarak, taleplerinizi 3. taraf çözümleri olarak işleme almadan önce, kimliğinizi doğrulamak için sizinle iletişime geçmemiz gerekebilir. Kimliğinizi doğrulamadıkça ve kişisel verilerin aslında belirttiği kişi olduğunuz hakkında endişemiz olmadıkça talebinizi işleme alamayız. adidas sistemleri ve altyapısı için ciddi bir veri güvenliği riski oluşturduğundan ve sonuç olarak önemli bir veri ihlaline yol açabileceğinden, 3. taraf portallara herhangi bir dosya yükleyemeyiz ve yüklemiyoruz.

Bu nedenle, 3. taraf bir araç kullanarak talepte bulunduğunuz durumlarda bile, kimliğinizi doğrulamak için otomatik çözümümüzü kullanmanızı veya internet sitemiz veya adidas uygulamaları için yukarıdaki talimatları izleyerek müşteri hizmetlerimizle temas kurmanızı isteyebiliriz ve talebiniz zamanında ve güvenli bir şekilde işlenecektir.

Burada yer alan herhangi bir hak konusunda soru işaretleriniz olması durumunda, lütfen yasalara göre Kişisel Verilere ilişkin haklarınız hakkında bilgi almak ve bu hakların ne anlama geldiğini en iyi şekilde anlamak için yerel veri koruma denetim kurumuna (örneğin Kişisel Veri Koruma Kurumu) danışınız.

  1. HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TOPLUYORUZ VE KULLANIYORUZ ("KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ")?

Kişisel Verilerinizi belirli amaçlar doğrultusunda paylaşmaktasınız. Bazı hallerde, Kişisel Verileriniz iznimizin olması veya bu konuda rızanızın alınmış olması durumunda (“Hukuki Sebep”), farklı amaçlar için de kullanılıyor olabilir. Ayrıca, yasal olarak izin verilmesi halinde, diğer şirketlerden veya kaynaklardan edindiğiniz Kişisel Verilerinizi bazı amaçlar için kullanabiliriz. Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızı anlamanıza yardımcı olması için lütfen aşağıdaki Kişisel Veri Kategorilerine bakınız. Kategoriler, adidas Veri Sorumlularına doğrudan ve dolaylı olarak sağladığınız Kişisel Verileri içerir.

  • KİMLİK BİLGİSİ

Sizi bireysel, yaşayan canlı bir kişi olarak tanımlayan herhangi bir bilgi. Bu şunları içerebilir: ad [adı, soyadı, baş harfleri], Doğum Tarihi, e-posta adresi, telefon numarası, kişiye özel tüketici tanımlayıcı numarası (Üyelik üye kimliğiniz veya herhangi bir adidas platformundan aldığınız kimlik dahil), takma ad, parola, sosyal medya tanımlayıcıları ve işleyicileri, cihaz parmak izi (tarayıcı parmak iziniz dahil), size atanan hediye kartı kodları ve tarayıcınızın IP adresi.

           

  • İLETİŞİM BİLGİLERİ

Sizinle temas kurmak için kullanabileceğimiz herhangi bir bilgi. Bunlar şunları içerebilir: telefon numaranız, kargo ve fatura adresiniz, e-posta adresiniz, Messenger ID/ Kimliğiniz, sosyal medya işleyicileri, bizimle daha fazla bilgi için temas kurduğunuz herhangi başka iletişim kanalları.

  • ÖDEME, SATIN ALMA VE İŞLEM BİLGİLERİ

Satın alma geçmişiniz ve faturalarınızı tamamlamak için kullandığımız veya bağlantılı olan tüm bilgiler. Bunlar şunları içerebilir: ödeme bilgileriniz (kredi kartı bilgileriniz veya banka bilgileriniz veya ödeme platformu ayrıntılarınız), ödeme riski profiliniz (bize ödeme riski çözümümüz tarafından sağlanır), alışveriş sepeti ayrıntılarınız (sipariş ettiğiniz ürünler), teslimat ayrıntılarınız, nakliye ve fatura adresi, müşteri sipariş numarası, adidas ile satın alma geçmişi, makbuz numarası, işlem kimliği, fatura kimliği, perakende mağaza işlem kimliği, satın alma değeri, sipariş onay numarası, sipariş takip numarası.

  • ÖLÇÜLER

Aldıklarınızın üzerinize olduğundan emin olmamızı sağlayacak herhangi bir bilgi. Bunlar şunları içerebilir: ayakkabı numarası, kıyafet bedeni, boy, kilo, göğüs, bel, kalça, iç dikiş, vücut şekli, topuk-parmak ölçüsü.

  • KONUM BİLGİSİ

Nerede olduğunuzu gerçek zamanlı veya diğer türlü de olsa bilmemizi veya tahmin etmemizi sağlayacak herhangi bir bilgi. Bu şunları içerebilir: ikametgahınız, mevcut oturum açma konumunuz [IP adresi], cihaz sensörleri ve sinyalleri aracılığıyla gerçek zamanlı cihaz konumu bilgisi, GPS konumu (örneğin mobil cihaz ayarlarınız aracılığıyla bizi paylaşmak isterseniz) veya nerede olduğunuza dair ipuçları verebilecek ziyaret ettiğiniz belirli adidas sitesi gibi nerede olabileceğinizi tahmin etmemize yardımcı olan bilgiler veya bir etkinliğe veya internet sitesine konum ve konum belirten bir sosyal medya sayfasında "giriş yaptığınızda" bizimle paylaşıldığı durumlar.

  • üyelik yönetim bİlgİlerİ

Creators Club üyeliğinize dair herhangi bir bilgi. Bu şunları içerebilir: kimliğin edinildiği kaynak (üyeliğimize kaydolduğunuz yer), üyelik ülkeniz, Creators Club Üye Kimliği, üye olduğunuz tarih, mağazanın kimliği (franchise mağazalar da dahil olmak üzere eğer bir perakende mağazasında kaydolduysanız), üyelik puanları, etkileşim geçmişi, ödül geçmişi, size atanmış olan üyelik kuponları.

  • davranışsal BİLGİLER ve tercİh bİlgİlerİ

Açıkça - sizin tarafınızdan sağlanmış olanlar - veya çıkarım yapılarak tercihinizi gösteren herhangi bir bilgi. Bu şunları içerebilir: etkinlik tercihi (spor), etkinlik katılım bilgileri, egzersiz planları, mağaza içi dijital etkileşimler, site/marka tercihi, dil tercihi, ürün ve ürün özellikleri tercihleri, mağaza konumu tercihleri, alışveriş geçmişiniz (alışveriş sepetlerindeki tüm ürünler), istek listesi öğeleri, profilinizde ve Platform ayarınızda bize sağladığınız tüm "tercih" ayrıntıları, adidas Runners gibi topluluklarımızla etkileşim kurduğunuzda, etkinliklere veya kampanyalara eğitmen, takım üyesi, katılımcı veya etkinliklerimizin destekleyicisi olarak katıldığınızda bize sağladığınız tüm bilgiler.

  • TARAMA(BROWSING) BİLGİLERİ

Tarama (browsing)  üzerine olabilecek herhangi bir bilginiz. Bu şunları içerebilir: internet tarayıcı ismi, IP adresi (gizlenmiş IP adresleri dahil olmak üzere), tıklama akışı verileri, site ziyaretlerinin verileri ve süresi, sitede kalınan süre, ziyaret edilen sayfalar ve pazarlama mesajlarımızda veya internet sitemizde tıkladığınız bağlantılar, sizi sitemize getiren yönlendirme URL’si.

 

  • MobİL CİHAZ BİLGİLERİ

Mobil cihazınızla ilgili olabilecek herhangi bir bilgi. Bu şunları içerebilir: cihaz EUI'si, cihaz kimliği, cihaz parmak izi, IP/ Wifi Bilgileri, işletim sistemi, erişim verildiğinde cihazda depolanan veriler, cihaza (kamera gibi) erişim verildiğinde giriş bilgileri.

  • SoSYAL MEDYA ETKİLEŞİMLERİ VE AKTİVİTELERİ

Facebook, Instagram, Google vb. farklı sosyal medya kanalları aracılığıyla, bu kanalları reklam, analiz amaçlarıyla veya adidas’taki profilinizi zenginleştirmek amacıyla kullandığımız zamanlarda, hakkınızda edindiğimiz her türlü bilgi. Bu şunları içerebilir: sosyal medya işaretleri, sosyal medya etkileşimleriniz ve herkese açık gönderileriniz, "Beğenileriniz" ve diğer tepkileriniz, sosyal medya bağlantılarınız, herkese açık fotoğraflarınız veya bizden bahsederek bize gönderdiğiniz veya bizim sosyal medya gönderilerimizi takip ederek "işaretler" veya "hashtag"ler kullanarak gönderdikleriniz, sosyal medya platformlarında herkese açık veya kapalı bizimle paylaştığınız yorumlar veya mesajlar gibi tüm herkese açık sosyal medya bilgileri. Ayrıca, sosyal medya şirketlerinden (Facebook, Google vb.) bu platformlara reklam verdiğimizde aynı şirkete ait farklı platformlardaki davranışlarınız üzerine,  belirli konu ve/ veya gruplara katılımınız ve üyeliğiniz, profil ayarlarınız ve tercihiniz dahil olmak üzere dolaylı olarak bilgi alabiliriz.

  • YAZIŞMALAR

Müşteri Hizmetleri ekipleri ve/veya çalışanlarımız ve personelimiz ile olan tüm yazışmalarınız. Bu şunları içerebilir: bizimle yazılı yazışmalar (e-posta veya posta veya platformlarımızla mesajlar) ve buna hakkımız olduğunda Müşteri Hizmetleri tarafından yapılan ses kayıtları.

  • GÖRÜNTÜLER VE KAYITLAR

Kimliğinizin tespit edilebileceği, çektiğimiz veya elde ettiğimiz herhangi bir görüntü, ses veya video kaydı. Bu şunları içerebilir: CCTV görüntüleri, perakende mağazalarımızda ve/veya etkinliklerde çekilen fotoğraflar, etkinlikler veya belirli etkileşimler sırasında yapılan video kayıtları, etkinlikler veya etkileşimler sırasında yapılan ses kayıtları (Müşteri Hizmetleri ile yazışmalar hariç olmak üzere), sosyal medya aracılığıyla bizimle paylaştığınız tüm görüntüler.

  • Fitness Aktİvİte bİlgİlerİ

Platformlarımızı kullanarak takip ettiğiniz tüm fitness aktivitelerine ilişkin herhangi bir bilgi (adidas Running (Koşu) ve Training (Antrenman) dahil olmak üzere). Bu şunları içerebilir: aktivite türü, mesafe, egzersiz süresi, egzersiz alışkanlıkları (başlangıç ve bitiş zamanları) fitness puanı, adımlar, alan kullanımı verileri, hız.

  • SAĞLIK BİLGİLERİ

Vücut kitle indeksiniz (VKİ), dakikadaki kalp atışınız veya herhangi bir engellilik bilginiz gibi sağlığınızla veya hayati değerlerinizle ilgili herhangi bir bilgi. Bunlar, sadece - önceden açıkça verdiğiniz rızanızla - belirli nedenler ve amaçlar için kullanmamıza izin verdiğinizde kullanılır.

  • KİŞİSEL GÖRÜŞler

Bakış açınızı ve yorumlarınızı belirten bizimle paylaştığınız herhangi bir görüşünüz. Bu, bize geri bildirimde bulunduğunuzda ve hizmet veya ürünlerimizi değerlendirdiğinizde veya herhangi bir ürünün araştırma ve geliştirme müzakeresine katıldığınızda da olabilir.

  • ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER / GÖRÜŞLER

Siyasi görüşünüz, cinsel yöneliminiz, ırk ve etnik kökeniniz hakkındaki bilgileriniz, dini veya felsefi inançlarınız, sendika üyeliğiniz veya sağlığınız dahil olmak üzere sizinle ilgili belirli özellikleri belirtebilecek veya ortaya çıkarabilecek paylaştığınız tüm görüşler. Bunlar, yalnızca - önceden açık rızanızla - belirli nedenler ve amaçlar için kullanmamıza izin verdiğinizde kullanılmaktadır.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZ ADIDAS TARAFINDAN NEDEN VE NASIL TOPLANIP KULLANILMAKTADIR?

Bu bölümde, aşağıdakiler hakkında bilgi sağlıyoruz ve cevaplar veriyoruz:

AMAÇLAR - Kişisel verilerinizi neden toplayıp kullanıyoruz?

BİLGİLERİN İŞLENMESİ - Kişisel verilerinizle ne yapıyoruz?

HUKUKİ SEBEP - Amaca neden izin veriliyor ve neden gerekli?

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ - Belirli amaç için ne tür Kişisel Verileri toplamamız gerekli?

Özel olarak, bunlar, bu özel amaç için bize vermiş veya vermemiş olabileceğiniz Kişisel Veri Kategorileridir, ancak bunları ya dosyamızda bulunduruyoruz ya da farklı bir amaç için farklı bir kaynaktan aldık ve sizinle bağlantılı olduklarını biliyoruz.

SAKLAMA SÜRESİ - Kişisel Verilerinizi belirli bir amaç için ne kadar süreyle saklıyoruz?

ALICI KATEGORİLERİ - Kişisel Verilerinizi amacı gerçekleştirmek için kimlerle (hizmet türleri veya şirketler) paylaşıyoruz?

    1. “ÇEREZ" BİLDİRİMİ: Cİhaz BİLGİLERİNİZİ Toplamak ve Platformlarımızdaki ve Diğer Platformlardaki FaalİYETLERİNİZİ İzlemek için Tarayıcınıza Çerezler, Pikseller, Etiketler ve diğer Teknolojilerin Yüklenmesi

BİLGİLERİN İŞLENMESİ

adidas internet sitesini ziyaret ettiğinizde, mevcut tarama (browsing) oturumunuz hakkında belirli bilgileri elde etmek için çerezler, etiketler, pikseller, etiket kapları, işaretçiler gibi veri toplayıcıları tarayıcınızda depolanmaktadır. Bu teknolojiler genellikle diğer internet siteleri tarafından toplu olarak "Çerezler" olarak adlandırılır. Çerezler ayrıca internet sitemizin belirli bir süre boyunca eylemlerinizi ve tercihlerinizi (oturum açma, dil, yazı tipi boyutu ve diğer görüntüleme tercihleri ​​gibi) hatırlamasını sağlar, böylece internet sitesine geri döndüğünüzde veya bir sayfadan diğerine gezindiğinizde bunları tekrar tekrar girmek zorunda kalmazsınız. Çerezler farklı amaçlar için kullanılmakta olup, farklı hukuki sebeplere dayanmaktadılar. Farklı amaçlara ulaşmak için farklı Çerez türlerini nasıl kullandığımızı anlamak için lütfen aşağıdaki bilgileri inceleyiniz.

1)"GEREKLİ" Çerezler – internet sitesi işlevselliği ve iş operasyonları.

"Gerekli Çerezler"’i internet sitemizi işletmek için kullanmaktayız. Tutarlı ve doğru bir hizmet sağlamak adına sizi sitemizin benzersiz bir ziyaretçisi olarak yönetmek ve tanımlamak için kişiye özel bir tanımlayıcının saklanması durumunu içerir. Gerekli Çerezler sepetinize eklediğiniz ürünlerin veya dil tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Bu Çerezler internet sitesinin çalışması için gerekli olup, engellenmesi halinde internet sitemizi düzgün bir şekilde görüntülemeniz mümkün olmayacaktır.

Özellikle aşağıdakileri yapmamızı sağlarlar:

  • İNTERNET SİTESİ TANILAMA VE ANALİTİKLERİ

Bu teknoloji ziyaretçilerin internet sitemizi/ uygulamamızı nasıl kullandığı üzerine bilgi toplamak amacıyla kullanılır. Örneğin, ziyaretçilerin hangi sayfaları en çok ziyaret ettiği, ve internet sayfalarından hata mesajı alıp almadıkları bilgileri bunlara dahildir.

  • internet sİtesİ güvenlİk BAKIMI

Bu teknoloji internet siteminiz ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak için kullanılmaktadır. Örneğin, güvenlik sebepleri ile oturumlar zaman aşımına uğrayabilir.

  • YÖNLENDİRME

Bu teknoloji, teknik bir geçiş sırasında kullanılabileceği gibi müşterileri bir hizmetin belirli sürümlerine/ uygulamalarına yönlendirmek için kullanılır.

  • İNTERNET SİTESİ YÜKLEMELERİ

Bu teknoloji internet sitesinin yüklenmesine izin verilmesi için kullanılır. Bu teknoloji olmadan, internet sitesi yüklenemeyecektir ve kişiler siteyi yüklemek istediklerinde hata mesajı ile karşılaşacaklardır.

  • KULLANICI TARAFINDAN TALEP EDİLEN ÇOKLU OTURUM AÇILMASI

Bu teknoloji, kullanıcı tarafından kullanıcı kimliklerinin hatırlanması veya birden fazla oturumda oturumun açık kalması için açıkça talep edilmektedir.

  • kullanıcı tanımlama ve kİmlİk doğrulama

Bu teknoloji, kullanıcı tanımlama ve kimlik doğrulama amaçları için kullanılmaktadır: örneğin,  ziyaretçinin durumunu (örneğin giriş yaptığı veya yapmadığı durumları) tanımlamak için bir internet sitesindeki farklı hizmetlerde güvenlik belirteçlerini yönetilmesi ve izin verilmesidir.

  • TEMEL FONKSİYONLAR ETKİNLEŞTİRİCİSİ

Bu teknoloji, kullanıcının internet sitesinde/ uygulamada gezinebilmesi ve özelliklerini kullanabilmesini sağlamaktadır. Örneğin, alışveriş sepetleri ve e-faturalar: örneğin, kullanıcının girdiği metni hatırlamak veya beden seçimi yapmak veya satın alınanları "sepetlere" eklemek veya kullanıcıyı bir önceki sayfaya veya sitede/ uygulamada farklı bir yere yönlendirmek için kullanılmaktadır.

  • A/B Testİ – TASARIMI

Bu teknoloji, tasarım testi amaçları için kullanılır. Mevcut ve sonraki oturumlarda internet sitesi kullanıcısı için sabit bir görünüm deneyim sağlamak için, tipik olarak A/B veya çok değişkenli test kullanılarak, tasarım varyasyonlarının test edilmesidir.

  • PAZARLAMA DIŞI İNTERNET SİTESİ/ UYGULAMA İŞ ANALİTİKLERİ

Bu teknoloji, internet sitesindeki pazarlama dışı faaliyetlerle (ürünlerin performansı gibi) ilgili iş analitikleri için kullanılmaktadır. Örneğin, toplanan verilerin internet sitesinin/ uygulamanın performansını ve tasarımını yönetmek için, yalnızca internet sitesi operatörünün kullanımıyla sınırlı olan  İnternet analitikleridir.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat - İnternet Sitesi İşlemleri İçin Gerekli

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Konum bilgisi: bu bilgi tarama bilginiz gözlemlenerek toplanmaktadır.

SAKLAMA SÜRESİ

Tarama Oturumu

İnternet sitesine eriştiğinizde veya devam ettiğinizdeki göz atma oturumunun süresi, tarama oturumunuzun süresi dolmadığı sürece devam eder.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır.

İstediğin zaman

Kullandığınız tarayıcının ayarlarında verilen bilgileri uygulayarak bu çerezleri kendiniz manuel olarak silebilirsiniz.

Tealium [utag_main]: Her Çerez’in saklama süresine uyum sağlamak için Tealium [utag_main] kullanmaktayız. Eğer kendiniz manuel olarak çerezleri siler veya bizim [utag_main] kullanımımızı herhangi bir şekilde engellerseniz, Çerezler bu Aydınlatma ve Çerezler Dizini’nde belirtilen öngörülen saklama süresinden daha uzun bir süre tarayıcınızda saklanabilirler.

Bu platformda kullandığımız tüm Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen Çerezler Dizini’mize bakınız: BURADA

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

2) "İŞLEVSEL" Çerezler – internet sitesi iyileştirme ve performansı.

İnternet sitemizin performansını sürekli iyileştirmek için "İşlevsel Çerezler" kullanılmaktadır.

Özelikle aşağıdakileri yapmamızı sağlarlar:

  • PAZARLAMA HARİCİ İNTERNET SİTESİ/ UYGULAMA İŞ ANALİTİKLERİ

Bu teknoloji, internet sitesindeki pazarlama dışı faaliyetlerle (ürünlerin performansı gibi) ilgili iş analitikleri için kullanılır. Örneğin, toplanan verilerin internet sitesinin/ uygulamanın performansını ve tasarımını yönetmek için, yalnızca internet sitesi operatörünün kullanımıyla sınırlı olduğu Web analitiklerinde.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ

Kimlik Bilgisi (adidas’a açık olduğunda)

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Konum bilgisi: bu bilgi tarama bilginiz gözlemlenerek toplanmaktadır.

SAKLAMA SÜRESİ

Tarama Oturumu 24 aya kadar.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır.

İstediğiniz zaman

Kullandığınız tarayıcının ayarlarında verilen bilgileri uygulayarak bu çerezleri kendiniz manüel olarak silebilirsiniz.

Tealium [ÇEREZ KİMLİĞİ]: Biz Tealium [COOKIE ID] her Çerez’in saklama süresine uyum sağlamak için kullanmaktayız. Eğer [BURAYA TEALIUM COOKIE KİMLİĞİNİ YERLEŞTİRİN] kendiniz manüel olarak çerezleri siler veya kullanımımızı herhangi bir şekilde engellerseniz, Çerezler bu Aydınlatma ve Çerezler Dizininde belirtilen öngörülen saklama süresinden daha uzun bir süre tarayıcınızda saklanabilirler.

Bu platformda kullandığımız tüm Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen Çerezler Dizini’mize bakınız: BURADA

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

İş Danışma Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analizi Çözüm Sağlayıcıları

3) "PAZARLAMA" Çerezleri

Reklam mesajlarımızın size doğru anda ve doğru yerde gösterildiğinden emin olmak için  reklam ortaklarımızın sağladığı "Pazarlama Çerezleri"ni kullanılmaktadır. Bu Çerezler, kalıcı ancak süresi sınırlı çerezlerdir. Bu Çerezler, bireysel kullanıcıların tarama alışkanlıklarını ayırt etmek için kişiye özel bir anahtar içerir. Bu Çerezler, bir kullanıcının bir internet sitesinde belirli bir reklamı görme sayısını sınırlamak ve belirli bir kampanyanın etkinliğini ölçmek için de kullanılmaktadır. Bu Çerezler tarafından saklanan tanımlayıcı, ortaklarımız tarafından sağlanmaktadır. Aynı tanımlayıcı kendi sistemlerimizde kullanılmamaktadır. Bu Çerezler, örneğin göz attığınız ürünün mevcut olabileceği en yakın mağazayı size sunmak gibi, yakın coğrafi konumunuzla ilgili reklamlar sunmak için de kullanılmaktadır.

Özellikle aşağıdakileri yapmamızı sağlarlar:

  • 3. TARAF REKLAMLARI

Bu teknoloji sizin verilerinizi üçüncü taraf (adidas olmayan) reklam platformları ve yayıncılarla paylaşmak için kullanılmaktadır. Örneğin: verileri Facebook'taki reklamlarımız için kullanabilmemiz için Facebook gibi ortaklarımızla bilgi paylaşımı - şüpheye mahal vermemek adına belirtilmelidir ki bu paylaşım Facebook'un diğer reklamcılar veya veri satıcıları vb. için kullanması için yapılmamaktadır.

  • DAVRANIŞ TAKİBİ

Bu teknoloji cihaz verileriniz ve ilgili internet tarama (browsing) bilgilerinizin toplanması için (örneğin tıklama akışı) için kullanılmaktadır.

  • PAZARLAMA PERFORMANSI ANALİTİKLERİ

Bu teknoloji, pazarlama faaliyetlerimizin performansını iyileştirmek amacıyla bir tüketicinin internet sitesinde veya uygulamadaki davranışını izlemek için kullanılmaktadır.

  • HASSAS Pazarlama Analitiği

Bu teknoloji, daha doğru hedeflenmiş, kişiselleştirilmiş reklamlar ve dijital mesajlar ve diğer pazarlama yatırımlarının getirileri/ dönüşleri için tüketici davranışını ve tercihini analiz etmek için kullanılır. Örneğin, Reklam yanıt oranları — burada veriler, hedef internet sitesi dışındaki bir siteden satın alınan reklamların etkinliğini artırmak için yalnızca yanıt oranlarını (tıklama oranları) hesaplamak için kullanılmaktadır.

  • GZT - GERÇEK ZAMANLI TEKLİF

Bu teknoloji gerçek zamanlı teklifleri mümkün kılmaktadır ("GZT").

 

  • CİHAZLAR ARASI İZLEME

Google Analytics kullanarak tüketici cihaz bilgilerini ve cihazlar arasındaki internet  siteleri tarama (browsing) bilgilerini (örneğin mobil telefon/ tablet/ bilgisayar), aynı tanımlayıcı ile tanımlanmış olabileceğiniz her yerde (cihaz kimliği veya Tüketici Tanımlayıcı) toplamaktayız örneğin bunu internet sitemizdeki ürünleri telefonundan ziyaret eden bir tüketici sonrasında alışverişini tamamlamak için bir tablet veya diz üstü bilgisayardan geri dönerse yapabiliriz. Bunu, farklı pazarlama kanallarımızın etkinliğini artırmak için yapıyoruz.

 

HUKUKİ SEBEP          

Açık Rıza

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi (adidas’a açık olduğunda)

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Konum bilgisi: bu bilgi tarama bilginiz gözlemlenerek toplanmaktadır.

Üyelik Bilgisi (adidas’a açık olduğunda)

Davranışsal Bilgi ve Tercih Bilgisi (adidas’a açık olduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ     

Tarama Oturumu 24 aya kadar.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır.

İstediğiniz zaman

Kullandığınız tarayıcının ayarlarında verilen bilgileri uygulayarak bu çerezleri kendiniz manüel olarak silebilirsiniz.

Tealium [ÇEREZ KİMLİĞİ]: Biz her Çerez’in saklama süresine uyum sağlamak için Tealium [COOKIE ID] kullanmaktayız. Eğer [BURAYA TEALIUM COOKIE KİMLİĞİNİ YERLEŞTİRİN] kendiniz manüel olarak çerezleri siler veya kullanımımızı herhangi bir şekilde engellerseniz, Çerezler bu Aydınlatma ve Çerezler Dizininde belirtilen öngörülen saklama süresinden daha uzun bir süre tarayıcınızda saklanabilirler.

Bu platformda kullandığımız tüm Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen Çerezler Dizini’mize bakınız: BURADA

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

İş Danışma Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analizleri Çözüm Sağlayıcıları

Reklam Ajansı Ortakları

Sosyal Medya Platformları

Hedeflenmiş Pazarlama Hizmet Sağlayıcıları

Tarayıcınızdaki Çerezleri Yönetmek

Açık rızanız olmadan belirli çerezlerin bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklanmasını engellemek veya silmek için tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Tarayıcınızdaki 'yardım' bölümü, çerez ayarlarınızı nasıl yöneteceğiniz konusunda bilgi vermektedir.

Alternatif olarak, hesap sekmesine tıklayarak "Tüm cihazlarımdan çıkış yap" seçeneğini seçebilirsiniz.

Çoğu tarayıcı çerezlerinizin nasıl kurulacağını yönetmenize ve çerez ve tarama verilerinizi temizlemenize izin vermektedir.

Aşağıdaki linkler üzerinden bunun sizin tarayıcınızda nasıl yapılabileceğini öğrenebilirsiniz:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Adobe (flash çerezleri): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html

Google Chrome App: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Aşağıda belirtilen  internet siteleri ayrıca Çerez tabanlı reklamcılığın nasıl çalıştığı ve Çerez Ayarlarınızı nasıl yönetebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

Ağ Reklamları İnsiyatifi devre dışı bırakma sayfası: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

"Çerezler"in kullanımı üzerine mevzuat hakkında daha fazla bilgi için:

https://www.kvkk.gov.tr/SharedFolderServer/CMSFiles/fb193dbb-b159-4221-8a7b-3addc083d33f.pdf

    1. adidas ÇEVRİMİÇİ MAĞAZA VE adidas PlatformLARINI KULLANIN

      1. İnternet Sitesi ve Uygulama Kullanımı

İŞLEME

İnternet sitelerimize ve uygulamalarımıza gelen tüm trafiği tarar ve sunucularımız tarafından alınan verileri şu amaçlarla analiz ederiz: a) alanımıza ve uygulamalarımıza bağlı internet sitelerini çalıştırmak, b) düzen ve tasarımın düzgün görüntülendiğinden emin olmak için hataları düzeltmek, ve c) internet sitelerinin ve uygulamaların düzgün çalıştığından emin olmak için hataları düzeltmek ve d) Hüküm ve Koşullarımıza uygunluğu izlemek.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

SAKLAMA SÜRESİ     

Tarama Oturumu

İnternet sitesimizi kullandığınız süre boyunca verilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır. Tarama (browsing) oturumunuz süresince bunları saklarız.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

      1. Etki Alanı ve Ağ Güvenliği ve Kullanıcı Doğrulaması

İŞLEME

Alanlarımızı korumak, olağandışı etkinlikleri tespit etmek ve güvenlik tehditlerini önlemek ve site ziyaretçilerimizi yetkisiz erişimlerden (bilgisayar korsanları gibi) korumak için, internet sitelerimize gelen tüm trafiği tarıyoruz, ayrıntıları doğrulamak için belirteçler kullanarak kullanıcı oturum açma bilgilerini doğruluyoruz ve yalnızca "yetkili" kullanıcıların internet sitelerimize erişebildiğinden emin olmak için  doğrudan bize veya diğer platformlara (Runtastic veya Facebook gibi) sağladığınız kimlik bilgileri veya kamuya mal olmuş bilgiler gibi bilgileri mevcut diğer bilgilerle karşılaştırıyoruz.

reCAPTCHA

Google tarafından işletilen reCaptcha'yı internet sitelerimizde ve uygulamalarımızda kullanıcı kimliğini doğrulamak ve platformlarımızı kötü amaçlı faaliyetlerde bulunabilecek kötü amaçlı yazılımlardan (veya "bot" olarak bilinen yazılımlardan) korumak için kullanıyoruz. reCAPTCHA, donanımınız ve yazılımınız hakkında bilgi toplayarak çalışmaktadır (örneğin, cihaz ve uygulama verileri). Bu veriler, analiz için Google ile paylaşılmaktadır. reCAPTCHA tarafından toplanan veriler ayrıca Google Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'na tabidir.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi 

SAKLAMA SÜRESİ     

Tarama Oturumu

İnternet sitemizie kullandığınız süre boyunca verilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır. Tarama (browsing) oturumunuz süresince bunları saklarız.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

      1. Tüm Adidas Platformları İçin Global Kimlik Belgesi – Kullanıcı Deneyimi

İŞLEME

Kullanıcı oturum açma kimlikleri ve hesap yönetimi merkezi olarak yönetilir, böylece kullanıcılar katılımcı* adidas platformlarında oturum açmak için tek bir kimlik bilgisi seti kullanabilmektedir. adidas oturum açma kimlik bilgileriniz, global kimlik doğrulama platformumuzda saklanır. Ardından, katılımcı platformlarda kayıtlı olan hesabınıza giriş yapmak için aynı kimlik bilgilerini kullanabilirsiniz. Herhangi bir katılımcı platforma erişmek için adidas oturum açma bilgilerinizi  kullandığınızda, kimliğinizi global kimlik doğrulama platformumuzdan doğrulamak için bir belirteç kullanacağız. Bu ayrıca ağ ve etki alanı güvenliğimizi sağlamaktadır. adidas Veri Sorumluları, "Kişisel Verilerinize İlişkin  Haklarınızı Nasıl Kullanırsınız?" bölümünde açıklandığı üzere, parola sıfırlama gibi hesap yönetimiyle ilgili mesajların gönderilmesi ve hak taleplerinizin işlenmesi dahil olmak üzere hesabınızı yönetmek için bu amaçla sağladığınız Kişisel Verilerinizi kullanır.

*güncel olarak adidas internet sitelerinde, adidas uygulamasında, adidas training uygulamasında**, adidas running uygulamasında**, GMR uygulamasında, onaylanmış uygulamada uygulanabilir.

** runtastic GmbH (Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Avusturya) bir adidas AG markasıdır, ve adidas training uygulaması ve adidas running uygulamalarından sorumlu kuruluştur.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi 

SAKLAMA SÜRESİ     

Hesap süreniz veya aktif olmadığınız süre 25 aydan fazla

adidas Platformlarında adidas Oturum Açma bilgileriniz ile oturum açmanıza izin vermek için, bizde bir hesabınız olduğu sürece verilerinizi saklamamız gerekmektedir veya verilerinizi silme talebinde bulunmadan hizmetlerimizi kullanmayı bırakırsanız, son girişinizden sonra 25 ay boyunca saklanmaktadır.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır..

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

      1. Sürekli Oturum Açma

İŞLEME

Sürekli oturum açmayı seçmeniz halinde, 30 gün süreye kadar adidas internet sitesine yapacağınız hiçbir ziyaretinizde yeniden giriş yapmak zorunda olmazsınız. Kişisel verileriniz, adidas internet sitesi tarafından kişisel bilgilerinizi göstermek için kullanılacaktır: E-postanız, sipariş onayı için kullanılacak e-postayı size bildirmek için sipariş sonunda kullanılacaktır, adınız kişiselleştirme için kullanılacak ve size özel tanımlayıcı, Frontend Analytics için kullanılabilir. Lütfen hiçbir rıza durumunun kaydedilmeyeceğini unutmayınız.

Bu temel profil bilgileri, bir erişim belirtecinde oturum açmak için kullanılan tarayıcıda 30 güne kadar saklanacaktır. Erişim belirteci yalnızca bir HTTP tanımlama çerezidir. "Oturumumu açık tut" işlevi seçilmişse belirteç 20 dakika boyunca geçerlidir. Belirtecin sona ermesinden sonra, kişisel bilgilere erişmek artık mümkün değildir, bu nedenle giriş yapılan oturum sona erer. Kalıcı oturum açma için ayrıca tarayıcıda, erişim belirtecini 30 günlük bir süre içinde yenilemek ve giriş yapılmış oturumu bu şekilde uzatmak için kullanılabilen bir yenileme belirteci depolanmaktadır. Bu yenileme belirteci eksikse (kalıcı oturum açmayı seçmediyseniz veya çerezler temizlendiyse) erişim belirteci yenilenemez. Bu nedenle, oturumunuz uzatılamaz ve artık giriş yapamazsınız.

Lütfen dikkat: Eğer kalıcı oturum açmayı seçtiyseniz, ve sürekli oturumdan halka açık erişimli bir cihazda çıkış yapmayı unuttuysanız, kişisel adres detaylarınız yetkili olmayan bir üçüncü tarafa açık olabilir.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

SAKLAMA SÜRESİ     

Bilgiler tarayıcınızda 30 güne kadar saklanacaktır. Tarayıcınızdan çerezlerinizi temizleyerek veya hesap sekmesine tıklayarak "Tüm cihazlarımdan çıkış yapıyorum"seçeneğini seçerek verilerinizi kendiniz silebilirsiniz.

Çerezler aracılığıyla başka amaçlarla elde ettiğimiz veriler, o amaç süresince saklanacaktır..

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Site Yönetimi Destek Sağlayıcıları

      1. adidas Ürünlerinin Satışı - Çevrimiçi ve Çevrimdışı Sipariş

İŞLEME

Çevrimiçi ve/veya uygulama içi siparişlerinizi işlemek, size farklı ödeme seçenekleri sunmak, sizin için sorunsuz bir ödeme süreci oluşturmak, ödemenizin alındığından emin olmak, Şartlar ve Koşullarımız (3. Satın Alma Koşulları) kapsamındaki gerekliliklere uymak) (size ürünleri satmak için) fatura işleme, teslimat, kişiselleştirme hizmetleri, değişim ve iade dahil, "click and collect". Ödeme dolandırıcılığı tespit çözümlerimiz, işleminizi şüpheli ve potansiyel olarak hileli olarak işaretlerse siparişiniz tamamlanamaz. Ödeme dolandırıcılığı tespit sisteminin otomatik bir karar verme süreci olduğunu lütfen unutmayınız. Bu süreç sizinle sözleşme yapabilmemiz için gereklidir. Bu kararın insan tarafından incelenmesini talep etme ve karara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin ifası

Meşru Menfaat

Yasal Zorunluluk

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

Konum Bilgisi

Ölçüler

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgileri

Yazışma

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Üyelik Yönetim Bilgisi (adidas marka üyeliği geçerliyse/ eğer adidas’a açıksa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresi ve yasal saklama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Satış Ortakları (uygulanabilir olduğu yerlerde)

Üretim Sağlayıcıları

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

Ödeme Risk Çözümü Sağlayıcıları

Ödeme İşlemi Sağlayıcıları

IT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. Dijital Alışveriş Deneyiminizin Zenginleşmesi ve Gelişimi

İŞLEME

Çeşitli adidas dijital alışveriş platformlarında alışveriş yaptığınızda (adidas internet sitesi, ve adidas uygulaması), Kişisel Verilerinizi toplayarak alışverişinizi, taramanızı (browsing) ve  son  çıkış deneyiminizi zenginleştiririz. Bu, doğru bedeni bulmanıza yardımcı olmayı, dijital platformlarımız aracılığıyla bir ürünün üzerinizde nasıl görüneceğini görselleştirmenize yardımcı olmayı veya doğrudan dijital platformlarımız aracılığıyla veya perakende mağazalarımızla dijital cihazlarımız aracılığıyla kullanıma sunduğumuz belirli bir deneyim için platformlarla etkileşime geçtiğinizde yardımcı olmayı içerebilir. 

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİŞİSELLEŞTİRME)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlamaktadır. Bu sayede kayıtlı bir e-posta adresini kullanarak e-mağazamıza giriş yaptığınızda veya ziyaret ettiğinizde, profilinize göre sizin için özel olarak seçilmiş ürünleri görüntüleyebiliriz.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı olarak doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içermektedir.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimizdeki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanmaktayız. Tercihinizi daha fazla tahmin etmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini, diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştırıyor olacağız.

  • BEDEN TAVSİYESİ

Ölçülerinize en uygun bedeni bulmanıza yardımcı olmak için, uygulamamızda ve internet sitemizde beden önerisi widget'ları kullanıyoruz. Widget, makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak size belirli bir adidas ürünü için uygun bedeni önerecektir. Widget, belirli bir adidas ürünü için size en uygun bedeni önermek için bize sağladığınız ölçüleri adidas ürün bilgilerini, alışveriş sepeti ayrıntılarınız ve alışveriş geçmişinizle (bizde mevcutsa) birleştirir. Boyut önerileri, üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından sağlanır.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Ölçüler

Davranışsal Bilgi ve Tercih Bilgisi

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

SAKLAMA SÜRESİ     

Verilerinizi silmediğiniz sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

Beden Önerisi Sağlayıcıları

  • ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEME DENEYİMİ VE GÖRSEL ARAMA

Uygulamalarımızda, cihazınızın kamerasını farklı amaçlar için kullanma olanağı sunuyoruz: artırılmış gerçeklik (AR) işlevi aracılığıyla belirli adidas ürünlerinin size nasıl uyacağını göstermek ve adidas ürünlerini görselle aratabilmek için bunu yapıyoruz. Bu amaçla, uygulamalarımıza üçüncü taraf yazılım geliştirme kitleri (SDK'ler) uyguluyoruz. Bu özelliği denemek için kameranızı kullanmadan önce sizden izin isteyeceğiz. Cihazınızın kamerasından herhangi bir fotoğraf ve video saklamayacağız. Ardından, uygulamalarımızda bizimle etkileşimde bulunmaya devam edeceğinizden emin olmak için kullanıcı deneyimi tasarımımızı geliştirmek üzere AR özelliğini nasıl kullandığınızı analiz edeceğiz.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Ölçüler

Davranışsal Bilgi ve Tercih Bilgisi

SAKLAMA SÜRESİ     

Verilerinizi silmediğiniz sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

Artırılmış Gerçeklik Hizmet Sağlayıcıları

Görsel Arama Sağlayıcıları

      1. Ödeme Dolandırıcılığı Tespiti

İŞLEME

Satın alma işlemlerinin meşru olduğundan veya ürünlerimizi koşul ve şartlarımızı ihlal ederek satın almadığınızdan emin olmak için, bize sağladığınız Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgilerini üçüncü taraf ödeme riski ve dolandırıcılık önleme hizmet sağlayıcılarımız aracılığıyla elde ettiğimiz diğer bilgilerle birleştiriyoruz. Bu, bilgilerinizin analizinin sonucuna bağlı olarak siparişinizi ve ödemenizi reddedebileceğimiz anlamına gelmektedir. Bu, sizinle satış sözleşmemizi sonuçlandırmak için gerekli olan otomatik bir karar alma sürecidir.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşme ve Meşru Menfaat Performansı

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi

İletişim Bilgisi

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresi ve yasal saklama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Ödeme Risk Çözüm Sağlayıcıları

Ödeme İşlemi Sağlayıcıları

IT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. Ürün Teslimatı

İŞLEME

Siparişinizi başarıyla verdiğinizde, satın aldığınız ürünleri size teslim etmek için iletişim bilgilerinizi (ev ve/veya teslimat adresi) ve diğer Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgilerini kullanırız.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin ifası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi: İsim

İletişim Bilgisi: Teslimat Adresi

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresi ve yasal saklama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

IT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. Elektronik Teslimat Takibi

İŞLEME

Bu hizmet, Teslimat Hizmeti Sağlayıcılarımız tarafından sağlanır ve teslimat adresinize hizmet veren Teslimat Hizmeti Sağlayıcısının müsaitlik durumuna bağlıdır. Teslimat hizmeti sağlayıcısına bağlı olarak, teslimatınızı doğrudan teslimat ortaklarımız tarafından sağlanan hizmetleri kullanarak takip etme seçeneğiniz olabilir. Bu hizmet, tüketicilerimizin kargolarının teslim alınmasını organize edebilmeleri için meşru menfaatleri temelinde sağlanmaktadır. Ancak bazı hizmet sağlayıcılarda bu ancak sizin rızanız ile mümkün olabilir. Bu hizmet, Teslimat Ortağının platformunda barındırılır. Kişisel Verilerinizin bu amaçla işlenmesi için söz konusu teslimat şirketlerinin aydınlatma bildirimlerini okumanızı rica ederiz.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat / ve uygulanabilir olduğunda Açık Rıza

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi: e-posta adresi

İletişim Bilgisi: telefon numarası

Teslimat Ortağına doğrudan veya açık rıza vererek sağlayabileceğiniz herhangi başka bilgiler

SAKLAMA SÜRESİ     

Teslimat Ortağı tarafından belirlendiği gibi.

ALICI KATEGORİLERİ

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

      1. İş Operasyon Analitikleri

İŞLEME

İşimizde ne durumda olduğumuzu bilmemiz gerekmektedir. Bu, hissedarlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin, çalışanlarımızın ve ortaklarımızın yanı sıra tüketicilerimizin de çıkarınadır. Farklı analitik amaçlar için veri modelleri oluşturuyor ve bu veri modellerini kullanarak ürünlerimizin farklı pazarlarda nasıl satıldığını, ürünlerimizin popüler özelliklerinin neler olduğunu, pazarlama ve reklam kampanyalarımızda nelerin işe yarayıp nelerin yaramadığını, ürün tasarımlarımızı ve dağıtım stratejimizi, internet sitesi tasarımımızı ve kullanıcı deneyimini anlamak için analizler yapıyoruz. Bu şekilde iş stratejimizi oluşturabilmemiz, uygulayabilmemiz ve değerlendirebilmemiz mümkün olmaktadır.

Bu, örneğin, ürünlerimizi satın almaya ve sitelerimizde ve uygulamalarımızda bizimle etkileşimde bulunmaya devam edeceğinizden emin olmak için kullanıcı deneyimi tasarımımızı geliştirmek amacıyla kullanıcıların sitemizde nasıl gezindiğini ve uygulamayı nasıl kullandığını anlamak için verilerin analiz edilmesini içermektedir.

Sizi doğrudan tanımlayabilecek kimlik bilgilerini (örneğin, isminizi ve e-posta adresinizi) kaldırarak size yönelik olası gizlilik risklerini en aza indirmek için yalnızca dahili kişiye özel tanımlayıcı IP adresimizi kullanırız.

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİŞİSELLEŞTİRME)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlamaktadır. Kayıtlı bir e-posta adresini kullanarak e-mağazamıza giriş yaptığınızda veya ziyaret ettiğinizde, profilinize göre sizin için özel olarak seçilmiş ürünleri görüntüleyebiliriz.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içermektedir.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimizdeki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihinizi daha fazla tahmin etmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik Bilgisi: Eşsiz Tüketici Tanımlayıcı (sadece)

Ölçüler

Davranışsal Bilgi ve Tercih Bilgisi

Konum Bilgisi

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

Fitness Aktivitesi Bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Yazışma

Sosyal Medya Etkileşim ve Aktivitesi

Kişisel Fikir

Üyelik Yönetim Bilgisi (adidas marka üyeliği geçerliyse/ eğer adidas’a açıksa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Yukarıda tanımlanan sağlayıcılar tarafından sağlanan analiz hizmetlerini kullanırken, bu satıcılar tarafından belirtilen süre boyunca verileri saklamamız gerekmektedir. Satıcılar tarafından belirtilen saklama süresi aşağıdaki gibidir:

Adobe Analytics: 36 ay (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html )

Google Analytics: 38 ay

(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

İş operasyonlarımızın doğru analizi için bilgiye bu süre boyunca ihtiyacımız bulunmaktadır.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışma Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analizleri Çözüm Sağlayıcıları

IT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

 

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcılarımızın verilerinizi kullanarak analitik hizmetleri nasıl sağladığı hakkında aşağıdaki linklerden daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Adobe Analitik Veri Toplama: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analitik Veri Toplama:

https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

      1. Müşteri Hizmetleri

İŞLEME

Kişisel Verilerinizi, siparişinizle ilgili sorularınızı yanıtlamak, sizin talebiniz üzerine beğendiğiniz ürün hazır olduğunda sizi bilgilendirmek ve sorularınız için bizimle iletişime geçmeniz de dahil olmak üzere size sunduğumuz çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla Kişisel Verilerinize ilişkin haklarınız hakkında sorularınız da dahil olmak üzere sorularınızı ve endişelerinizi yanıtlamak için topluyoruz. Gelecekte size kaliteli hizmetler sunabilmemiz için müşteri hizmetlerimize yaptığınız başvurularınız analiz edilecektir. Yalnızca kayıt alınmasına izin verdiğiniz  hallerde kalite güvencesi amacıyla sizlerle yaptığımız telefon görüşmelerini kaydedilebilecektir.

  • VERİ ZENGİNLEŞMESİ

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi kapsamaktadır. .

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

İzin (telefon görüşmelerimizin kaydı için)

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

  • KİMLİK BİLGİSİ
  • İLETİŞİM BİLGİSİ

Konum Bilgisi

Ölçüler

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

Yazışmalar

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

§          Görüntü ve Kayıtlar (sadece izninizin alındığı hallerde)

SAKLAMA SÜRESİ     

2 yıl

Herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ

Müşteri Hizmetleri Sağlayıcısı

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Satış Ortakları (mevcut ise)

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

Ödeme Riski Çözüm Sağlayıcıları

Ödeme İşleme Sağlayıcıları

      1. BT Bulut Çözüm SağlayıcılarıInfinite Play Programı Yeniden Satış Katılımı

İŞLEME

adidas, adidas Infinite Play yeniden satış Programı ("Program") aracılığıyla tüketicilere adidas hediye kartları karşılığında uygun adidas ürünlerini geri satma fırsatı sağlamak için Satış Ortağımız olan Stuffstr Limited ("Stuffstr") ile ortaklık kurmuştur.

Program için, aşağıda belirtilen bilgileri kullanmamız gerekmektedir :

İletişim bilgisi – Böylece Stuffstr, ürünlerinizi nereden alacağını bilir, ürünlerinizi paketlemeniz için size çantalar gönderir,doğru kişiye hediye kartları düzenler ve sizler de e-posta veya uygulama içi mesajlar aracılığıyla adidas Hediye Kartlarınızı alırsınız;

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi – hediye kartları satın alınan ürünün süresine bağlı olarak düzenlendiğinden, ürünleri gerçekten ne zaman satın aldığınızı doğrulamamız gerekmektedir; Ve Üyelik Yönetimi Bilgileri –  Creators Club Hüküm ve Koşullarına göre ürünlerinizi yeniden sattığınızda puan kazanırsınız.

Stuffstr, sizden ürünleri toplayabilmek, ürünleri geri dönüşüm için satabimek ve karşılığında size hediye çeki verebilmek için sözleşmeyi doğrudan sizinle yapacaktır. Yeniden satmak istediğiniz ürünler için daha fazla çantaya ihtiyacınız olması halinde, ilave bilgiler sağlamak için Stuffstr internet sitesine yönlendirileceksiniz.

Profil Oluşturma: Stuffstr personeli, yeniden sattığınız ürünlerin durumunu manüel olarak değerlendirecek ve Program aracılığıyla yeniden sattığınız ürünler için bir profil oluşturacaktır. Stuffstr, ürünleriniz için gelecekteki değerlendirmelerini belirlemek için bu bilgileri kullanacaktır. Sürekli olarak beklenenden (orijinal iade fiyatı) daha yıpranmış ürünler iade edilmesi halinde, Stuffstr profilinize dayanarak farklı bir değer sağlayabilir.

Etiket Tarama: bize geri satmak istediğiniz adidas ürünlerinin etiketlerini cihazınızın kamerasını kullanarak tarama tercihine sahipsiniz. Ürünle ilgili bilgileri (boyut, malzeme, model, üretim tarihi) tanımak ve ürünün orijinal olup olmadığını belirlemek için etiket resimlerini kullanılacaktır.

Etiketleri analiz etmek için Google Machine Learning Kit'i (https://developers.google.com/ml-kit/vision/barcode-scanning) kullanıyoruz. Etiket resimleriniz Google ile paylaşılmayacaktır.

Bu özelliği denemek için kameranızı kullanmadan önce sizden izin isteyeceğiz.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Ölçüler

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

Yazışmalar

Tarama Bilgisi ve Mobil Cihaz Bilgisi

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresi ve yasal saklama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ
 

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Satış Ortağı (Stuffstr Limited)

Üretim Sağlayıcıları

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

Ödeme Riski Çözüm Sağlayıcıları

Ödeme İşleme Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

    1. Hedefli Reklamlar Gösterimi ve Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları Gönderimi

      1. E-posta Yoluyla Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları (Bültene Kayıt)

İŞLEME

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz ("kişiselleştirilmiş") pazarlama mesajlarını, bize verdiğiniz e-posta adresine veya uygulamamızı yüklediğinizde anlık bildirimler yoluyla sizlere gönderiyoruz. Size "kişiselleştirilmiş" mesajlar göndermek için, çevrimiçi (ve bazen, uygun olduğu durumlarda, çevrimdışı) davranışınızı gözlemliyor ve hangi ürün gruplarıyla ilgilenebileceğinizi ve yararlanabileceğinizi en iyi şekilde tahmin etmek için analitiği kullanarak davranışınızı analiz ediyoruz ve bunlardan siz de fayda sağlayabilirsiniz. Bu, sizden çeşitli Kişisel Veri kategorileri toplamamızı gerektirmektedir. Ürün yelpazemizdeki çeşitleri beğenmeniz ve beğenmemeniz açısından davranışınızın ne anlama geldiğini anlamak ve size iletilen mesajların etkisini (başarı oranlarını) anlamak için farklı analiz araçları kullanıyoruz.

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek ederek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için hedef kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme seviyesi, bize verdiğiniz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİKLERİ

Verilerinizi, aşağıda belirtilen hususları daha iyi anlamak için farklı analitik amaçlarla kullanırız: a) platformlarımıza nasıl göz attığınızı ve kullandığınızı; b) hangi ürünlerle ilgilendiğinizi; c) ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğendiğinizi; d) size yönelik müşteri hizmetleri, pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere tepkinizi; e) ürün ve internet sitesi tasarımımızı; f) ve genel kullanıcı deneyiminin işinize yarayıp yaramadığını. Bu analizi, sizinle pazarlama iletişimimizin ilgi düzeyini ve kanallarımız ve platformlarımız genelinde kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini iyileştirmek için kullanırız.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar aracılığıyla, doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi kapsamaktadır.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız.

HUKUKİ SEBEP          

Açık Rıza

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Konum bilgisi

Ölçüler (adidas için mevcutsa)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti (adidas için mevcutsa)

Fitness Faaliyet Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda/adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Siz e-posta gönderme izninizi geri çekmediğiniz veya Kişisel Veriler'inizi pazarlama amaçlarıyla işlememize itiraz etmediğiniz sürece bu bilgileri saklarız.

ALICI KATEGORİLERİ

Adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

E-posta Pazarlama Destek Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. E-posta Yoluyla Kişiselleştirilmiş Pazarlama Mesajları (Mevcut Sözleşme Üzerinden)

İŞLEME

Ürünlerimizi satın aldığınızda veya bizimle herhangi bir sözleşme yaptığınızda, bunun ürünlerimize, hizmetlerimize, promosyonlarımıza ve çeşitli tekliflerimize olan ilginizin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. İlginizi çekeceğini düşündüğümüz ("kişiselleştirilmiş") pazarlama mesajlarını, bize verdiğiniz e-posta adresine veya uygulamamızı yüklediğinizde anlık bildirimler yoluyla sizlere gönderiyoruz. Size "kişiselleştirilmiş" mesajlar göndermek için, çevrimiçi (ve bazen, uygun olduğu durumlarda, çevrimdışı) davranışınızı gözlemliyor ve hangi ürün gruplarıyla ilgilenebileceğinizi ve yararlanabileceğinizi en iyi şekilde tahmin etmek için analitiği kullanarak davranışınızı analiz ediyoruz ve bunlardan siz de fayda sağlayabilirsiniz. Bu, sizden çeşitli KİŞİSEL VERİ kategorilerini almamızı gerektirmektedir. Çeşitli ürün serilerimizi beğenip beğenmediğiniz açısından davranışınızın ne anlama geldiğini ve size iletilen mesajların etkisini (başarı oranlarını) anlamak için farklı analiz araçları kullanıyoruz.

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için hedef kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme düzeyi, bize vermiş olduğunuz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİKLERİ

Verilerinizi, aşağıda belirtilen hususları daha iyi anlamak için farklı analitik amaçlarla kullanırız: a) platformlarımıza nasıl göz attığınızı ve kullandığınızı; b) hangi ürünlerle ilgilendiğinizi; c) ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğendiğinizi; d) size yönelik müşteri hizmetleri, pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere tepkinizi; e) ürün ve internet sitesi tasarımımızı; f) ve genel kullanıcı deneyiminin işinize yarayıp yaramadığını. Bu analizi, sizinle pazarlama iletişimimizin ilgi düzeyini ve kanallarımız ve platformlarımız genelinde kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini iyileştirmek için kullanırız.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi kapsamaktadır.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız..

HUKUKİ SEBEP          

Açık Rıza, uygulanabilir olduğu ölçüde Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Konum bilgisi

Ölçüler (adidas için mevcutsa)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti (adidas için mevcutsa)

Fitness Faaliyet Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Siz e-posta gönderme izninizi geri çekmediğiniz veya Kişisel Veriler'inizi pazarlama amaçlarıyla işlememize itiraz etmediğiniz sürece bu bilgileri saklarız.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

E-posta Pazarlama Destek Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. Üçüncü Taraf Reklam Platformlarında Hedeflenen Mesajlar

İŞLEME

Facebook, Google, YouTube, Instagram gibi üçüncü taraf reklam platformlarını, reklam kampanyalarımızdaki etkinliğimizi artırmak için bu platformların belirli zamanlarında ve konumlarında, davranışlarınız ve göz atma alışkanlıklarınıza göre sizi hedefleyen mesajlar göndermek için kullanıyoruz. Bunu yapmak için Kişisel Veriler'inizi Reklam Ajansı Ortaklarımız ve Sosyal Medya Platformları ile paylaşıyoruz. Kampanyalarımızı ve tüketicilerimize yönelik mesajlarımızı hedeflemede daha iyi bir iş çıkarmamıza yardımcı olması için Google Analytics ve Facebook Business Manager araçları gibi üçüncü taraf çözümleri kullanıyoruz. Sosyal Medya Platformları, size bir adidas reklamı göstermek için en uygun zaman ve yeri (gezmekte olduğunuz sayfa) belirlemek için veri tabanındaki profilinizi eşleştirmeye çalışacaktır. Ayrıca, kampanyalarımızın etkisini anlamak için gerekli bilgileri de analiz etmemiz gerekmektedir. Sizi bu amaçla takip etmemizi istemediğiniz müddetçe, adidas reklamlarını Sosyal Medya Platformlarında ve diğer üçüncü taraf platformlarda rastgele görmeye devam edersiniz. Kişisel Veriler'inizin bu amaçla bu platformlar tarafından nasıl kullanıldığını anlamak için lütfen Sosyal Medya Platformlarındaki gizlilik bildirimini de okuyunuz.

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için hedef kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme düzeyi, bize vermiş olduğunuz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİKLERİ

Verilerinizi, aşağıda belirtilen halleri  daha iyi anlamak için farklı analitik amaçlarla kullanırız: a) platformlarımıza nasıl göz attığınızı ve kullandığınızı; b) hangi ürünlerle ilgilendiğinizi; c) ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğendiğinizi; d) size yönelik müşteri hizmetleri, pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere tepkinizi; e) ürün ve internet sitesi tasarımımızı; f) ve genel kullanıcı deneyiminin işinize yarayıp yaramadığını. Bu analizi, sizinle pazarlama iletişimimizin ilgi düzeyini ve kanallarımız ve platformlarımız genelinde kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini iyileştirmek için kullanırız.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içerir.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki  yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız..

Reklam Ortaklarımızın ve Sosyal Medya Platformlarının sitelerini ziyaret ederek bu amacımıza ulaşmamıza nasıl yardımcı oldukları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Google Kişiselleştirilmiş Reklam: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en

Google Reklam Politikaları: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook Benzeri Kitleler: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531

Facebook Özel Kitle Terimleri: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

HUKUKİ SEBEP          

Açık Rıza

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi (adidas için mevcutsa)

Konum bilgisi

Ölçüler (adidas için mevcutsa)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti (adidas için mevcutsa)

Fitness Faaliyet Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas için mevcutsa)

Kişisel Fikir

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Açık Rızanızı geri çekmediğiniz sürece bu bilgileri muhafaza ederiz.  

ALICI KATEGORİLERİ
 

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Reklam Ajansı Ortakları

Sosyal Medya Platformları

Hedefli Pazarlama Hizmet Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

      1. Sosyal Medyadan Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC) Edinimi

İŞLEME

Sizi "#yesadidas" gibi belirli talimatları takip ederek sosyal medya platformları aracılığıyla görsellerinizi bize iletmeye davet ediyoruz. Sağladığınız görselleri kampanya iletişimlerimiz için kullanacağız. Hüküm ve koşullarımız şeklinde düzenlenecek bir lisans sözleşmesi aracılığıyla görselinize ilişkin hakları alacağız. Görsellerinizi sosyal medya platformları aracılığıyla bize göndererek, görsellerinizi lisans sözleşmesinde belirtilen şekilde kullanmamızı kabul etmiş olursunuz.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi: sosyal medya yöneticiniz

Topluluk bilgileri: adidas'ı tanıtan sosyal medya platformu aracılığıyla sağlanan resimler, videolar, yorumlar, ses kayıtları ve diğer dosyalar

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti

SAKLAMA SÜRESİ     

Lisans sözleşmesinin süresi ve herhangi bir ihtilaf halinde kanuni zamanaşımı süresi.

ALICI KATEGORİLERİ
 

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Etkinlik Ortakları (mevcut ise)

UGC Destek Ortakları

Reklam Ajansı Ortakları

Sosyal Medya Platformları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları (mevcut ise)

      1. Anlık Bildirimler (Uygulama İçi İletişim)

İŞLEME

adidas uygulamasını kullandığınızda, işbu Aydınlatma'da belirtilen amaçlarla ilgili olarak sizinle iletişim kurmak için bu uygulamadaki anlık bildirimleri kullanırız. Bu, Sözleşme'nin İfasına dayalı amaçlarla (satın alma işleminiz gibi) ilgili bilgileri içermektedir. Mobil cihazlarınızda "Ayarlar" sekmesinden anlık bildirimleri istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak, anlık bildirimleri kapatırsanız, satın alma işleminizle ilgili önemli mesajlar için sizinle e-posta yoluyla iletişim kurmamız gerekebilir.  

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Tarama Bilgisi ve Mobil Cihaz Bilgisi

 SAKLAMA SÜRESİ    

Uygulamayı kullandığınız ve Anlık Bildirimi kapatmadığınız sürece.

ALICI KATEGORİLERİ
adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

    1. adidas Üyelik Programlarını yönetin,Etkinlikler ve Aktiviteler Düzenleyin

      1. adiClub  Üyelik Yönetimi

Bu bölüm bir üyelik hesabı yaratıp kaydettiğinizde ve adiClub üyesi olduğunuzda geçerlidir.

adidas, adiClub üyeliği Kişisel Verilerinizi aşağıdaki amaçlarla toplar ve kullanır:

1. Üyelik Hüküm ve Koşullarına Uyum; ve

2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim, İş & Pazarlama Analitikleri ve Hedefli Pazarlama Mesajları için Profil Oluşturma

1. Üyelik Hüküm ve Koşullarına Uyum

İŞLEME

Bir üyelik hesabına başvurduğunuzda ve hesabı oluşturduğunuzda, hesabınızı yönetmek ve adiClub Hüküm ve Koşullarına uymak için Kişisel Verilerinizi toplanmakta ve kullanılmaktadır.

Bunlar aşağıdaki hususları içerir:

  1. sizin adınıza bir üyelik profili ve hesabı oluşturmak için kayıt formunda sağladığınız Kişisel Verilerin toplanması, saklanması ve işlenmesi;
  2. profilinize ve hesabınıza bir üyelik kimliği atamak ve üyelik kimliğini, sağladığınız diğer Kimlik bilgileriyle birlikte kimliğinizi belirlemek için kullanmak;
  3. tüm adidas marka alan adlarına ve uygulamalarına erişim için üyelik hesabı ayrıntılarınızın adidas "Global Kimlik Bilgileriniz" olarak kullanılmasını sağlamak;
  4. tüm adidas alanlarında ve uygulamalarında profil bilgileriniz, seviyeniz, puanlarınız ve diğer ilgili bilgiler dahil olmak üzere mevcut üyelik durumunuzu görüntülemek;
  5. hesap durumunuz (seviye yükseltme ve/veya düşürme), yönetim (sizin için açılan ödüller ve bunları nasıl alacağınız) ve bakım istekleri (örneğin, parola sıfırlama) hakkında mesajlar dahil olmak üzere size e-posta yoluyla üyelik yönetimi mesajları göndermek;
  6. adidas uygulamalarında anlık bildirim yoluyla hesap durumunuz (seviye yükseltme ve/veya düşürme), yönetim (sizin için açılan ödüller) ve bakım istekleri (örneğin, şifre sıfırlama) hakkında üyelik yönetimi mesajları gönderme - mobil cihazlarınızda "Ayarlar"ı sekmesinden anlık bildirimleri istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ancak, anlık bildirimleri kapatırsanız, üyeliğinizle ilgili önemli mesajlar için sizinle e-posta yoluyla iletişim kurmamız gerekebilir;
  7. üyelere özel meydan okumalara ve/veya çekilişlere katılmak amacıyla profil ve hesap bilgilerinizi doğrulamak ve kullanmak - bu, özellikle bir ödül kazandığınız durumda, çekilişleri yönetme konusunda bizi destekleyen ortaklarla iletişim bilgilerinizi paylaşmayı da kapsamaktadır ;
  8. ödül verebilmek için kulüp puanlarınızın hesaplanması - bu, ödülün bir ortak aracılığıyla veya yalnızca ortak tarafından sağlanabileceği durumlarda, ödülün yönetilmesinde bizi destekleyen ortaklarla verilerinizin paylaşılmasını kapsamaktadır ;
  9. ödülleri kullanmak için puanlarınızı kullandıktan sonra puan durumunuzun güncellenmesi;
  10. geri ödeme etkinliğinizi ve geçmişinizi takip etmek;
  11. özel tekliflere ve promosyonlara erişmenizi sağlamak;
  12. size özel etkinliklere davetiye göndermek;
  13. sınırlı sayıda üretilen ürünlere erişmenizi sağlamak;
  14. üyelik teklifinin bir parçası olarak size adidas koşu ve antrenman Temel Özellikleri (değişebilir) sağlamak;
  15. üyelik Hüküm ve Koşullarına uygun olarak üyeliğin bir ödülü olarak sunulan adidas koşu ve antrenman Premium Özelliklerine erişmenizi sağlar;
  16. runtastic GmbH şirketinden satın alınan bir abonelik aracılığıyla adidas koşu ve antrenman Premium Özelliklerine erişmenizi sağlamak;
  17. çevrimiçi ve uygulamada siparişlerin ödeme süresini kısaltmak için teslimat adresinizi ve ödeme ayrıntılarınızı saklamak;
  18. istediğiniz zaman erişebilmeniz için tüm sipariş geçmişinizi saklamak;
  19. sipariş teslimatınızı hesabınızdan takip etmenizi sağlar;
  20. üyelik profilinize erişmek ve size hizmet ve destek sağlamak - talimatlarınızı izleyerek hesap bilgilerinizi güncellemek, size destek sağlamak ve hesabınızla ilgili sorularınızı yanıtlamak, satın alma işlemleriniz, uygulamalarımızı kullanmak için teknik destek, - ne zaman üyelik kimliğinizi ve profilinizi kullanarak çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla adidas ile iletişime geçerseniz gizlilik sorgularınızda size destek olmak dahil;
  21. bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında ve katılımcı adidas franchise mağazalarında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar da dahil olmak üzere, üyelik kimliğiniz veya üyelik profilinizle e-posta yoluyla tanımlanan, doğrudan veya dolaylı olarak sizden topladığımız tüm Kişisel Veriler'i depolamak, bunu yukarıda listelenen tüm noktaları sağlamak için puanların ve seviyelerin hesaplanması amacını etkinleştirmek için yapmak; ve
  22. Üyelik Yönetimi Bilgilerinin adiClub Ortakları ile paylaşılması ve Hüküm ve Koşullarda belirtildiği şekilde Puan ve Ödül Kazanmak amacıyla adiClub ortaklarından veri alınması - bu kesinlikle verilerin adiClub Ortakları tarafından toplandığı tarihteki açık izninize dayanmaktadır; adiClub Ortağı veya adidas ile veri paylaşımını durdurmak isterseniz, onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası (İŞLEME: a – u)

Açık Rıza (İŞLEME: v)

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Üyelik Yönetimi Bilgisi

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas'a açık olduğunda)

Kişisel Fikir (adidas'a açık olduğunda)

Ölçüler (adidas'a açık olduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas'a açık olduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Aktivitesi (adidas'a açık olduğunda)

Fitness Aktivite Bilgisi (adidas'a açık olduğunda)

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas'a açık olduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresi ve yasal saklama süresi. Sözleşme ile ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ
adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

adiClub Ortakları

2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim, İş & Pazarlama Analitikleri ve Hedefli Pazarlama Mesajları için Profil Oluşturma

İŞLEME

Kişisel Veriler'inizi sizin için kişiselleştirilmiş içerik oluşturmak ve üyeliğinizi devam ettirme ve sürdürme, hedeflenen pazarlama mesajlarımıza yanıt verme ve adidas ürünlerini satın almaya ve adidas platformlarını kullanmaya devam etme olasılığınız daha yüksek olacak şekilde sizinle etkileşimde bulunduğumuzdan emin olmak için kullanırız.

Bunlar aşağıdaki hususları içerir:

  1. adidas ürünleri, hizmetleri ve yaşam tarzı önerileri hakkında tanıtım mesajları dahil olmak üzere kulüp puanları kazanma veya seviyenizi nasıl koruyacağınız konusunda size kişiselleştirilmiş e-posta mesajları göndermek - mesajdaki "Aboneliği iptal et" işlevini kullanarak bu mesajdan istediğiniz zaman çıkabilirsiniz;
  2. adidas uygulamaları aracılığıyla adidas ürünleri, hizmetleri ve fitness ve yaşam tarzı önerileri hakkında tanıtım mesajları dahil olmak üzere kulüp puanları kazanma veya seviyenizi koruma hakkında size anında bildirim gönderme - mobil cihazlarınızda "Ayarlar"ı kullanarak anında bildirimleri istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Bununla birlikte, direkt abonelikten çıkabileceğiniz e-posta mesajları almaya devam edebilirsiniz;
  3. çevrimiçi gezinme davranışınızın takip edilmesi ve izlenmesi (oturum açtıysanız ve internet sitesinde ve uygulamalarımızda Çerezler, Pikseller, Etiketler kullanımı dahil olmak üzere belirli izleme teknolojilerini kullanmamızı kabul ettiğiniz takdirde uygulanacaktır. );
  4. Bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında ve katılımcı adidas franchise mağazalarında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar da dahil olmak üzere, üyelik kimliğiniz veya üyelik profilinizle e-posta yoluyla tanımlanan, doğrudan veya dolaylı olarak sizden topladığımız tüm Kişisel Veriler'i için depolamak, puan ve seviyelerin hesaplanması ve bunların üyelik profilinizi aşağıda belirtilen ayrıntılar zenginleştirmek için kullanılması; Ve;
  5. bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında ve katılımcı adidas franchise mağazalarında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar dahil olmak üzere, üyelik kimliğiniz veya e-posta yoluyla üyelik profilinizle tanımlanan doğrudan veya dolaylı olarak sizden topladığımız tüm Kişisel Veriler'i analiz etmek ve değerlendirmek. Daha belirgin olarak, bu, Kişisel Veriler'inizin aşağıdaki şekillerde kullanılmasını içerir:

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için hedef kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme düzeyi, bize vermiş olduğunuz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİKLERİ

Verilerinizi, aşağıda belirtilen hususları daha iyi anlamak için farklı analitik amaçlarla kullanırız: a) platformlarımıza nasıl göz attığınızı ve kullandığınızı; b) hangi ürünlerle ilgilendiğinizi; c) ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğendiğinizi; d) size yönelik müşteri hizmetleri, pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere tepkinizi; e) ürün ve internet sitesi tasarımımızı; f) ve genel kullanıcı deneyiminin işinize yarayıp yaramadığını. Bu analizi, sizinle pazarlama iletişimimizin ilgi düzeyini ve kanallarımız ve platformlarımız genelinde kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini iyileştirmek için kullanırız.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içerir.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki  yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

Meşru Menfaatimize dilediğiniz zaman itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Üyelik Yönetim Bilgileri

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Kişisel Fikir (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Ölçüler (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Fitness Faaliyeti Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ     

Üyelik süresincedir ve Meşru Menfaatimize Kişisel Verilerinizi silerek itiraz etmediğiniz sürecedir.

ALICI KATEGORİLERİ
adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

E-posta Pazarlama Destek Sağlayıcıları

adiClub Ortakları

      1. adiClub Üyelik Yönetimi

İlgili bölüm, bir üyelik hesabı oluşturup kayıt olduğunuzda ve adiClub üyesi olduğunuzda geçerlidir.

adidas, adiClub üyeliği Kişisel Veriler'inizi aşağıdaki amaçlarla toplar ve kullanır:

1. Üyelik Hüküm ve Koşullarına Uyum; Ve

2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim ve İş İçin Profil Oluşturma & Pazarlama Analitikleri.

1. Üyelik Hüküm ve Koşullarına Uyum

İŞLEME

Bir üyelik hesabı için başvurduğunuzda ve hesabı oluşturduğunuzda, hesabınızı yönetmek ve adiClub Hüküm ve Koşullarına uymak için Kişisel Verilerinizi toplar ve kullanırız..

Bu aşağıda hususları içerir:

  1. sizin için bir üyelik profili ve hesabı oluşturmak için kayıt formunda sağladığınız Kişisel Veriler'in toplanması, saklanması ve işlenmesi;
  2. profilinize ve hesabınıza bir üyelik kimliği atamak ve üyelik kimliğini, sağladığınız diğer Kimlik bilgileriyle birlikte kimliğinizi belirlemek için kullanmak;
  3. tüm adidas marka alan adlarına ve uygulamalarına erişim için üyelik hesabı ayrıntılarınızın adidas "Global Kimlik Bilgileriniz" olarak kullanılmasını sağlamak;
  4. size hesap durumunuz, yönetiminiz (üyelik Hüküm ve Koşullarına uygun olan ödüller ve hediyeler) ve bakım talepleriniz (örneğin, şifre sıfırlama) hakkında e-posta mesajları göndermek;
  5. adidas uygulamaları aracılığıyla size hesap durumunuz, yönetiminiz (üyelik Hüküm ve Koşullarına uygun olan ödüller ve hediyeler) ve bakım talepleri (örneğin, şifre sıfırlama) hakkında anlık bildirim gönderme - anında bildirimleri istediğiniz zaman mobil cihazlarınızda "Ayarlar"ı kullanarak kapatabilirsiniz. Ancak, anlık bildirimleri kapatırsanız, üyeliğinizle ilgili önemli mesajlar için sizinle e-posta yoluyla iletişim kurmamız gerekebilir;
  6. üyelik teklifinin bir parçası olarak size adidas koşu ve antrenman Temel Özellikleri‘ni (değişebilir) sağlamak;
  7. runtastic GmbH şirketinden satın alınan bir abonelik aracılığıyla adidas running ve training Premium Özelliklerine erişmenizi sağlamak;
  8. çevrimiçi ve uygulamada ödeme süresini kısaltmak için teslimat adresinizi ve ödeme ayrıntılarınızı saklamak;
  9. istediğiniz zaman erişebilmeniz için tüm sipariş geçmişinizi saklamak;
  10. sipariş teslimatınızı hesabınızdan takip etmenizi sağlar;
  11. üyelik profilinize erişmek ve size hizmet ve destek sağlamak - talimatlarınızı izleyerek hesap bilgilerinizi güncellemek, ne zaman üyelik kimliğiniz ve profiliniz kullanılarak çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla adidas ile iletişime geçersiniz size destek sağlamak ve hesabınızla ilgili sorularınızı yanıtlamak, satın alma işlemleriniz, uygulamalarımızı kullanmak için teknik destek, gizlilik sorgularınızda size destek olmak; ve
  12. Bir adidas marka perakende mağazasında ve satış noktasında ve katılımcı adidas franchise mağazalarında paylaşmış olabileceğiniz ayrıntılar da dahil olmak üzere, üyelik kimliğiniz veya üyelik profilinizle e-posta yoluyla tanımlanan, doğrudan veya dolaylı olarak sizden topladığımız tüm Kişisel Veriler'i depolamak ve yukarıda listelenen tüm noktaları etkinleştirmek için puan ve seviyelerin hesaplanması amacıyla etkinleştirmek.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Üyelik Yönetim Bilgileri

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas' ın kullanımına uygun olduğunda)

Kişisel Fikir (adidas' ın kullanımına uygun olduğunda)

Ölçüler(adidas'a ın kullanımına uygun olduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun  olduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Aktivitesi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Fitness Aktivite Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun  olduğunda)

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas' ın kullanımına uygun  olduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşmenin süresi ve yasal sakalama süresi. Sözleşmeyle ilgili herhangi bir yasal ihtilaf durumunda bilgileri saklamamız gerekmektedir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG Subsidiaries and Affiliates

Prospective Buyers and Investors

Business Consulting Service Providers

Data Analytics Solution Providers

adiClub Partners

adidas AG Şirketinin Bağlı Ortaklıkları ve İştirakleri

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

adiClub Ortakları

2. Kişiselleştirilmiş İçerik, Deneyim ve İş İçin Profil Oluşturma ve Pazarlama Analitikleri

İŞLEME

Kişisel Verilerinizi sizin için kişiselleştirilmiş içerik oluşturmak ve üyeliğinizi devam ettirmek ve sürdürmek, mesajlarımıza yanıt vermek ve adidas ürünlerini satın almaya ve adidas platformlarını kullanmaya devam etme olasılığınız daha yüksek olacak şekilde sizinle etkileşimde bulunduğumuzdan emin olmak için kullanıyoruz.

Daha belirli olarak, bu, Kişisel Veriler'inizin aşağıdaki şekillerde kullanılmasını içerir:

  • PROFİL OLUŞTURMA (KİTLE YÖNETİMİ)

Bize doğrudan veya dolaylı olarak sağladığınız tüm bilgileri birleştirerek hakkınızda bir profil oluşturuyoruz. Bu, sizinle geçmişteki etkileşimimize ve beğenip beğenmediğinizi anlamak için kullanabileceğimiz diğer bilgilere dayanan kişiselleştirilmiş bir etkileşim kurmamızı sağlar. Doğru mesajların ve bilgilerin size doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşmasını sağlamak için hedef kitle yönetimi teknolojilerini kullanıyoruz. Bu, size fırsatlar ve ürünlerle ilgili pazarlama mesajları göndermeyi veya adidas marka platformlarındaki reklamlar aracılığıyla dijital medyada size hitap etmeyi içerir. Kişiselleştirme düzeyi, bize vermiş olduğunuz izne bağlıdır.

  • PAZARLAMA ANALİTİKLERİ

Verilerinizi, aşağıda belirtilen hallerde daha iyi anlamak için farklı analitik amaçlarla kullanırız: a) platformlarımıza nasıl göz attığınızı ve kullandığınızı; b) hangi ürünlerle ilgilendiğinizi; c) ürünlerimizin ve platformlarımızın hangi özelliklerini beğendiğinizi; d) size yönelik müşteri hizmetleri, pazarlama ve reklam kampanyaları dahil olmak üzere hizmetlerimizin kalitesi ve bu hizmetlere tepkinizi; e) ürün ve internet sitesi tasarımımızı; f) ve genel kullanıcı deneyiminin işinize yarayıp yaramadığını. Bu analizi, sizinle pazarlama iletişimimizin ilgi düzeyini ve kanallarımız ve platformlarımız genelinde kişiselleştirme deneyimimizin kalitesini iyileştirmek için kullanırız.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar yoluyla olarak doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içerir.

  • VERİ MODELLERİNİ İYİLEŞTİRME

Ürün ve hizmetlerimiz hakkındaki yorumlarınız ve geri bildirimleriniz, etkileşimleriniz, tercihleriniz ve ihtiyaçlarınız hakkında bize daha fazla fikir veren analiz faaliyetlerimizdeki mantığı geliştirmemize yardımcı olabilecek veri modelleri oluşturmak için veri bilimini, profilinizi ve kişisel verilerinizi kullanıyoruz. Tercihlerinizi öngörmek ve analiz etmek için profilinizi kullanarak oluşturduğumuz veri modelini diğer benzer tüketici profilleri ve kategorileriyle karşılaştıracağız..

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

Meşru Menfaatimize her zaman itiraz etme hakkınız vardır..

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Üyelik Yönetim Bilgileri

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Tarama Bilgisi

Mobil Cihaz Bilgisi

Yazışmalar

Görüntü ve Kayıtlar (adidas'ın kullanımına uygun  olduğunda)

Kişisel Fikir (adidas' ın kullanımına uygun olduğunda)

Ölçüler(adidas'a ın kullanımına uygun olduğunda)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Aktivitesi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

Fitness Aktivite Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun açık olduğunda)

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (adidas'ın kullanımına uygun olduğunda)

SAKLAMA SÜRESİ     

Üyelik süresi ve Meşru Menfaatimize Kişisel Veriler'inizi silerek itiraz etmediğiniz sürece

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG Subsidiaries and Affiliates

Prospective Buyers and Investors

Business Consulting Service Providers

Data Analytics Solution Providers

adidas AG Şirketinin Bağlı Ortaklıkları ve İştirakleri

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

      1. Çekiliş ve Yarışmalara Katılım

İŞLEME

Bilgilerinizi, çekilişe ve yarışmaya katılmaya uygunluğunuzu doğrulamak ve bizimle paylaştığınız iletişim bilgilerini kullanarak sizinle iletişime geçmek için kullanmaktayız. Yarışmayı veya çekilişi kazanmanız durumunda, bilgilerinizi size ödülü göndermek ve gerektiğinde diğer idari ve yasal gereklilikleri yerine getirmek için kullanacağız.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi   

Davranışsal ve Tercih Bilgisi

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi

Fitness Faaliyet  Bilgisi

Ölçüler

SAKLAMA SÜRESİ     

Yarışma Süresince + 2 ay

ALICI KATEGORİLERİ

adidas Veri Sorumluları

Yarışmayı yöneten adidas iştirakleri

Rekabete destek sağlayan ajanslar

Teslimat Hizmeti Sağlayıcıları

      1. Özel Etkinlik Kaydı

İŞLEME

Düzenlediğimiz sınırlı kontenjana sahip bir etkinliğe kaydolduğunuzda, sağladığınız Kişisel Veriler'i size bir yer ayırmak için kullanırız. Kişisel Veriler'iniz, etkinlikle ilgili Hüküm ve Koşullara göre kullanılacaktır. Lütfen, mevcutsa, kayıt sırasında yayınlayabileceğimiz özel gizlilik bildirimini okuyun.

HUKUKİ SEBEP          

Sözleşmenin İfası

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Konum bilgisi

Fitness Faaliyet Bilgisi: etkinlik günü sizden toplayabileceğimiz herhangi bir bilgi.

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (eğer belirli etkinlik için toplandıysa)

Görüntü ve Kayıtlar (eğer belirli etkinlik için toplandıysa)

Kişisel Fikir (eğer belirli etkinlik için toplandıysa)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Aktivitesi (eğer belirli etkinlik için toplandıysa)

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Etkinlik süresince ve herhangi bir ihtilaf halinde kanuni zamanaşımı süresi.

ALICI KATEGORİLERİ

Etkinliği düzenleyen adidas Denetleyicisi.

adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve İştirakleri

Etkinlik Ortakları (mevcut ise)

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları (mevcut ise)

      1. Açık Etkinlik Kaydı

İŞLEME

Sıklıkla herkese açık etkinlikler de düzenliyoruz. Sağladığınız Kişisel Veriler'i sizi ilgilendiğiniz etkinlikler hakkında bilgilendirmek için kullanırız. Lütfen varsa, kayıt sırasında yayınlayabileceğimiz özel gizlilik bildirimini okuyun.

HUKUKİ SEBEP          

Açık Rıza, uygulanabilir olduğu ölçüde Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Kimlik bilgisi

İletişim bilgisi

Konum bilgisi

Fitness Faaliyet Bilgisi: etkinlik günü sizden toplayabileceğimiz herhangi bir bilgi.

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Etkinlik süresince + 36 ay (belirli bir etkinlikten elde edilen veriler İŞ OPERASYONEL ANALİTİKLERİ amacı için kullanılması halinde)


ALICI KATEGORİLERİ

Etkinliği düzenleyen adidas Denetleyicisi.

adidas AG Bağlı Ortaklıkları ve İştirakleri

Etkinlik Ortakları (mevcut ise)

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları (mevcut ise)

    1. adıdas mARKa ürün ve Hİzmetlerİn İYİLEŞTİRİLMESİ VE gelİŞTİRİLMESİ

      1. Ürün Araştırma ve Geliştirme

İŞLEME

Ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek için araştırmalar yapmak için analizler yaparız. Bu,  rekabette öne geçmek için, anketlerde size soru sormayı, sizden geri bildirim istemeyi, ürünlerimizi test etmenizi ve bize bir inceleme sağlamanızı istemeyi, diğer hizmet sağlayıcılardan bizim için pazar ve ürün araştırması yapmalarını istemeyi, ürünümüzde Kişisel Veriler'i toplayabilecek yeni teknolojileri denemeyi içerir. Bu bilgileri Meşru Menfaat”’imize dayanarak saklıyoruz, bu nedenle herhangi bir ürün incelemesine veya anketine katılarak bunun bizim Meşru Menfaat'imiz olduğunu kabul etmiş oluyorsunuz. Belirli bir proje için mümkün olan durumlarda veya bu Meşru Menfaat'e itiraz etmeniz durumunda, herhangi bir kimliği, kişiyi veya Mobil Cihaz Bilgisi'ni kaldıracağız, böylece bilgiler sizi tanımlamak için kullanılamayacak ve artık Kişisel Verileriniz olmayacak ve "anonimleştirilmiş" olarak kabul edilecektir.

  • VERİ ZENGİNLEŞTİRME

Tanımlanabileceğiniz tüm kişisel verileri eşleştirerek size ait tek, birleşik bir tüketici profili oluşturuyoruz. Bu profil oluşturma süreci, sizden dijital ortamda veya çevrimdışı kanallar yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak topladığımız kişisel verileri, bize sağladığınız geri bildirimleri, çeşitli platformlarımız ve iletişim kanallarımız aracılığıyla bizimle olan etkileşiminizi ve iletişiminizi içerir.

HUKUKİ SEBEP          

Meşru Menfaat

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Ölçüler (sadece proje için gerekliyse)

Kimlik bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

İletişim bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Konum bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Ödeme, Satın Alma ve İşlem Bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Sosyal Medya Etkileşimi ve Faaliyeti  (sadece proje için gerekliyse)

Fitness Faaliyet Bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Tarama Bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Mobil Cihaz Bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Yazışmalar (sadece proje için gerekliyse)

Davranışsal ve Tercih Bilgisi (sadece proje için gerekliyse)

Üyelik Yönetimi Bilgileri (adidas marka üyeliğinin geçerli olduğu durumlarda / adidas için mevcutsa)

SAKLAMA SÜRESİ     

Projenin süresi ve yasal SAKLAMA SÜRESİ fikri mülkiyet haklarımızı korumak için belirtilmiştir.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Potansiyel Alıcılar ve Yatırımcılar

İş Danışmanlığı Hizmet Sağlayıcıları

Veri Analitiği Çözüm Sağlayıcıları

Üretim Sağlayıcıları

BT Bulut Çözüm Sağlayıcıları

    1. Yasal Yükümlülüklere Uyum

      1. Yasal Yükümlülük - Kolluk ve Düzenleyici Makamlarla İşbirliği (Mahkemeler Dahil)

İŞLEME

Kişisel Veriler'inizi ulusalve kamu güvenliği nedenleriyle, suçun önlenmesi, soruşturulması ve kovuşturulması, kara para aklamanın önlenmesi, adli işler, diğer kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve hukuk davalarının icrası için yasal olarak sağlamamız gerektiğinde, talebin yasalarca zorunlu kılındığından emin olduktan sonra yetkililer veya taraflarca talep edilen bilgileri sağlayacağız.. Eğer size bildirimde bulunmamız yasalara aykırıysa size bildirimde bulunamayabiliriz.

HUKUKİ SEBEP          

Yasal Zorunluluk

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

İcra makamı tarafından talep edilen tüm Kişisel Veri Kategorileri.

SAKLAMA SÜRESİ     

Yasaların gerektirdiği sürece.

ALICI KATEGORİLERİ

adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

Vergi makamları da dahil olmak üzere yerel ve ulusal hükümet makamları

Yerel ve ulusal kolluk kuvvetleri

Yerel ve ulusal yargı

      1. Delil – Sözleşmesel Uyuşmazlıklar ve/veya Hukuka Uyum

İŞLEME

Herhangi bir sözleşme ihtilafı , veya herhangi bir soruşturma denetimi veya gizlilik uyumluluğu ihtilafları ve şikayetleri durumunda , bireysel haklarınızı nasıl ele aldığımız da dahil olmak üzere kendimizi savunmamız için kanıt tutmamız gerekir.

HUKUKİ SEBEP          

Yasal Zorunluluk

KİŞİSEL VERİ KATEGORİLERİ          

Tüm Kişisel Veri Kategorileri gerektiği gibi delil olarak kullanılabilir

SAKLAMA SÜRESİ     

Sözleşme süresine ve/veya yasal gerekliliğe bağlı olarak yasal zamanaşımı süresi

ALICI KATEGORİLERİ
adidas AG İştirakleri ve Bağlı Ortaklıkları

  1. KİŞİSEL VERİleriNİZİN ALICILARI

Kişisel Veriler'inizi işleyen Veri Alıcılarının bir listesini aşağıda Sorumlu Kuruluşların talimatları altında bulabilirsiniz. Liste gerektiği gibi değiştirilebilir.

COMPANY - SERVICE

adidas International Marketing B.V. - İnternet mağazası operasyonları ve Pazarlama Hizmetleri

Demandware Inc.| ABD - İnternet sitesi Hosting

Adyen | NL - Ödeme İşlemleri

InfoSys Technologies Ltd. | Hindistan, EPAM | Belarus - İnternet sitesi Geliştirme

Adobe Analytics | İrlanda, Google Analytics | ABD - Web Analitikleri

Sprinklr | ABD, Olapic Inc. | ABD - Sosyal Medya Analitikleri

Flurry | ABD, Apps Flyer | İsrail - Mobil Uygulama Analitikleri

Qualtrics LLC | ABD – Anket, Net Tavsiye Puanı

act.3 | Almanya, cip Trademarketing GmbH | Almanya - Etkinlik Yönetimi

Neolane Ltd. | Fransa - Pazarlama

Batterii LLC | ABD - Tüketici İç görüleri

Olapic, Inc. | ABD - UGC Destek Ortakları

adidas iştirakleri | global - Tüketici İlişkileri Yönetimi

DHL | Almanya - Ürün Teslimatı

Feedzai | Almanya - Dolandırıcılık Önleme

PayPal | ABD - Ödeme Hizmetleri

Apple Pay, Google Pay | ABD - Mobil Ödeme

Facebook (WhatsApp, Instagram) | ABD - Sosyal Medya Etkileşimi

Facebook İrlanda Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Limanı, Dublin 2 | İrlanda - Sosyal Medya Etkileşimi

Twitter | ABD - Sosyal Medya Etkileşimi

Google | ABD - Sosyal Medya Etkileşimi

Runtastic GmbH | Avusturya - Sağlık ve Fitness Topluluğu

Google Analytics | ABD - Analitikler

Adobe Analytics | ABD - Analitikler

Anatwine Limited | Birleşik Krallık - Tüketici Deneyimi

MediaCom | Birleşik Krallık - Advertising Partner

Salesforce - CRM Software | Veri Analitikleri

Wunderman - Eposta Pazarlama Hizmetleri

Stuffstr Limited | Birleşik Krallık - Satış Ortağı

Webhelp | Fransa - – Müşteri Hizmetleri Sağlayıcısı

Fit Analytics GmbH | Almanya – Beden Önerisi Sağlayıcısı

Bazaarvoice, Inc | ABD – Derecelendirme analitiği Sağlayıcısı

mParticle Inc | ABD – Mobil Uygulama analitikleri

Amplitude Inc | ABD – Mobil Uygulama analitikleri

Appsflyer Ltd | İsrail – Mobil Uygulama analitikleri

Visenze Pte. Ltd | Singapur -  Görsel Arama Sağlayıcısı

Vyking Limited | Birleşik Krallık - Artırılmış Gerçeklik Hizmetleri Sağlayıcısı

Akamai Technologies GmbH | ABD – İnternet sitesi trafik yönetimi

Tealium | ABD - Etiket yöneticisi

Decibel Insight Ltd | Birleşik Krallık – Pazarlama Dışı Site/Uygulama İş Analitiği

Certona Corporation | ABD - Ab testleri & kişiselleştirme

Bing (Microsoft Corporation) | ABD – Sosyal Medya Etkileşimi

Pinterest Inc. | ABD – Sosyal Medya Etkileşimi

Snap Inc. | ABD – Sosyal Medya Etkileşimi

Instana Inc. | ABD – Site Tanılama ve Analitik

nShift | Birleşik Krallık - Çok Taşıyıcılı Teslimat Yönetim Platformu

RND E-ticaret ve Yazılım A.Ş. | Türkiye, Almanya - Profil Verisi | CRM Yazılımı | Veri Analizi

Turkcell Global Bilgi A.Ş. | Türkiye - Müşteri Hizmetleri

Mediacom İstanbul Medya Hizm. A.Ş. | Türkiye - Dijital Pazarlama

Omsan Lojistik A.Ş. | Türkiye - Depo Hizmetleri

Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş. | Türkiye - 3. Taraf Lojistik

İstanbul Güniçi Dağıtım Depolama Loj. Hiz. A.Ş | Türkiye - 3. Taraf Lojistik

UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı A.Ş. | Türkiye - 3. Taraf Lojistik

Iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. | Türkiye - Ödeme Sağlayıcı

 

Kişisel verilerinizin adidas dışı Veri Denetleyicileri tarafından adidas platformları, uygulamaları veya başka bir yerde kendi amaçları doğrultusunda kullanılabileceği durumlarda, Kişisel Veriler'inizi nasıl ele aldıkları hakkında daha fazla bilgi için lütfen adidas dışı Veri Denetleyicisinin gizlilik bildirimine bakın.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TÜRKİYE DIŞINA aktardığımızda ADIDAS NE YAPIYOR?

Kişisel Verileriniz, Kişisel Veri işleme faaliyetine bağlı olarak yukarıda ve Kişisel Verilerinizin Alıcıları ile ilgili Bölüm 6'da detaylı olarak sıralandığı üzere yurt içinde ve yurt dışında farklı "Alıcı Kategorileri" ile paylaşılmaktadır. Alıcının Türkiye dışında olması durumunda, sınır ötesi veri aktarımları için açık rızanızın alınması gibi gerekli önlemler tarafımızca alınmıştır.

Kişisel Verilerinizin güvenliğini nasıl sağlıyoruz?

Kişisel Verilerinizin kaybı, değiştirilmesi veya yetkisiz erişimi dahil olmak üzere Kişisel Verilerinizi kullanımımıza karşılık gelen riskleri ele almak ve haklarınızı kullanmanız için sizi yetkilendirmek için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri uyguluyoruz. Hizmet sağlayıcılarımızın da sözleşmeler yoluyla aynı şeyi yapmalarını şart koşuyoruz. Ancak, Kişisel Verilerinizin internet üzerinden herhangi bir şekilde iletilmesi riskinin size ait olduğunu bilmelisiniz. Kişisel Verilerinizi yalnızca elimizde olduğunda koruyabiliriz.

  1. Genel SORULAR, DESTEK

adidas Müşteri Hizmetleri - (https://adidas.com/help) Haklarınız veya Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızla ilgili genel sorularınız varsa veya acil yardım ve desteğe ihtiyacınız varsa, lütfen Müşteri Hizmetleri ekibimizle iletişime geçin. İletişim bilgilerini ve kanallarını bu linke tıklayarak bulabilirsiniz.

MÜŞTERİ HİZMETLERİNE SORUN: www.adidas.com.tr

adidas Gizlilik Ekibi / Veri Koruma Görevlisi - (DataProtection@adidas.com) I Adres: Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. - Rönesans Biz Plaza Mecidiyeköy Mah. Oğuz Sok. No. 4 Şişli/İstanbul

YEREL YETKİLİLER

Haklarınızla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen yerel makamlarınızın internet sitelerine ve ofislerine başvurun. 

Veri Koruma Denetim Kurumları

adidas (Almanya) Denetim Otoritesi

Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)

poststelle@lda.bayern.de

+49 (0) 981 53 1300

Promenade 27 91522 Ansbach Almanya

https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html

Yerel Türk Denetim Otoritesi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu

Nasuh Akar Mahallesi 1407. Sok. No:4, 06520 Çankaya/Ankara

+90 312  216 50 00

  1. GÜNCELLEMELER VE GÜNCELLEMELERİN BİLDİRİMİ

Günlük ticari faaliyetlerimizden kaynaklanan değişiklikleri yansıtmak için Gizlilik Politikasını / Aydınlatma Metnini düzenli olarak gözden geçiriyor ve güncelliyoruz. En son ne zaman değişiklik yaptığımızı öğrenmek için her zaman Gizlilik Politikasının / Aydınlatma Metninin tarihini kontrol edebilirsiniz. Farkında olmanız gereken önemli değişiklikler yaptığımızda sizi bilgilendireceğiz.